Za predstavu „Mala princeza“ tražila se ulaznica više Foto: Vida Žagar

Za predstavu „Mala princeza“ tražila se ulaznica više

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

U subotu je u varaždinskom HNK na Sceni Zvonimira Rogoza u 19 sati premijerno održana predstava za mlade „Mala princeza“ po motivima romana „Mali princ“ Antoinea de Saint Exuperyja. Ovaj autorski projekt mlade redateljice Julie Klier izazvao je priličnu pažnju, pa su se tako na premijeri pojavile mnoge poznate i nepoznate osobe, a tražila se i ulaznica više.

Ova predstava nastala je u suradnji s Kazališnim studijom mladih HNK u Varaždinu, Prvom gimnazijom Varaždin, Drugom gimnazijom Varaždin te Akademijom likovnih umjetnosti Zagreb. Tekst i režiju potpisuje Julia Klier, mlada redateljica koja je ovom prilikom pretvorila „Malog princa“ u „Malu princezu“.

-Čini mi se da je publika prepoznala ideju i osjetila emocije koje smo htjeli prenijeti. Predstava je tu zbog njih i pozitivan feedback mi puno znači, što vjerujem da vrijedi i za cijelu ekipu, posebno za mlade glumce čija izvedba dosta ovisi o generalnoj atmosferi u dvorani - rekla je redateljica Klier.

Mala princeza, pametna i znatiželjna, no životno neiskusna djevojčica s asteroida B 612, zatekla se u velegradu na Zemlji gdje poznaje tinejdžere Zmiju, Lisicu i Bijednog Cvjetića te s njima kreće u avanturu. Na putu susreću Pijanca, Kraljicu, Oholicu i još mnoge odrasle kroz koje uči o apsurdnosti ozbiljnog, pobrkanim vrijednostima i nerazumijevanju.

U predstavi likove utjelovljuju Janja Šestak (Mala princeza), Karla Aračić (Lisica), Jura Ruža (Zmija), Jelena Jambrošić Barnjak (Bijedni cvjetić), Ljiljana Bogojević (Kraljica), Ozren Opačić (Poslovni čovjek), Ivana Zanjko (Trgovkinja), Barbara Rocco (Znanstvenica), Darko Plovanić (Noćobdija), Zdenko Brlek (Skretničar), Nikša Eldan (Oholica) i Zvonko Zečević (Pijanac).

Dramaturginja je Emina Omerović, kostimografkinja je Žarka Krpan, a za scenografiju je za zaslužna Eva Vučković. Skladanjem i dizajnom zvuka bavio se Vid Novak Kralj, za koreografiju je zaslužna Davorka Čorko Rodeš, dok su asistenti režije Dražen Krešić i Jelena Jambrošić Barnjak.

Predstavu možete pogledati još 19. i 21. listopada u jutarnjem terminu. Cijena ulaznice je 30 kuna, a sve informacije o predstavi i sljedećim izvedbama možete pratiti na istoimenoj Facebook stranici, a kadrove iz predstave pogledajte u fotogaleriji Vide Žagar.

Galerija slika