Za Hrvatsku navija i najstarija navijačica - stotinu i sedam godina stara Marija Herman

Igor Čolaković | 17.12.2022. u 15:55h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsku nogometnu vrstu i danas će bodriti vjerojatno najstarija nogometna navijačica na svijetu - umirovljena učiteljica Marija Herman, koja je ušla u 108. godinu života.

>> Varaždinka Marija Herman ima 107 godina i savjet za sve: "Ne budite nervozni!"

Ova rođena Varaždinka svoje dane odnedavno provodi u Obiteljskom domu Sanja u Gornjem Knegincu, gdje je gledala sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru.

marija_herman_17122022_2.jpg

- Jako volim sport i cijeli život volim gledati utakmice. Zanima me nogomet, rukomet, gledam i vaterpolske utakmice, jedino mi se ne sviđa boks - rekla je ova umirovljena učiteljica, koja je umirovljenje dočekala još 1968. godine, kao nastavnica na varaždinskoj 4. osnovnoj školi.

Marija Herman dobra je poznavateljica nogometne igre, pa s velikim zanimanjem prati sve nastupe naše reprezentacije.

- Zlatko Dalić mi je super, naši dečki su odlični, igraju jako dobro. Bilo mi je jako teško kada su gubili od Kanade, a onda sam bila jako sretna jer su poslije igrali odlično. Drago mi je bilo i kada su pobijedili Japan i Brazil na jedanaesterce, ali nažalost, od Argentine smo izgubili. Ne usudim se prognozirati današnji rezultat, ali se nadam da ćemo pobijediti Maroko i osvojiti brončanu medalju - naglasila je ova vitalna starica koju memorija odlično služi.

marija_herman_17122022_1.jpg

Među štićenicima i osobljem Obiteljskog doma Marija Herman slovi kao izvrsna poznavateljica nogometa, pa nije čudno da je i najvatrenija navijačica Vatrenih.

- Gospođa Marija je stvarno zlatna. Utakmice gleda kroz povećalo, malo slabije čuje, ali o nogometu i nogometašima zna više od bilo koga u našem domu. Stvarno je izvrsna, vedra i puna duha - rekla je o najstarijoj navijačici Sanja Liber, vlasnica Obiteljskog doma Sanja u Gornjem Knegincu.