Vrtić u Trakošćanskog proslavio 50. rođendan: uz himnu za veliki jubilej stigla i slasna torta! Foto: Krešimir Đurić/Dječji vrtić Varaždin

Vrtić u Trakošćanskog proslavio 50. rođendan: uz himnu za veliki jubilej stigla i slasna torta!

VV | 21.1.2024. u 07:56h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić Varaždin, objekt Trakošćanska nizom aktivnosti obilježio je velikih, 50. godina rada. Vrtić u Trakošćanskoj otvoren je 30. rujna 1973. godine, a s radom je započeo 5. studenog iste godine i to u pet odgojnih skupina.

- Planovi i pripreme proslave ovog važnog rođendana počele su još protekle jeseni. Djeca su zajedno s odgojiteljicama zakopala “Vremensku kapsulu” u koju su uz fotografije djelatnika i djece svih odgojnih skupina ovog vrtića spremila i svoje likovne radove na temu “Što radim u vrtiću”, kao i poruke na temu “Što želim poručiti djeci u budućnosti?”. Održani su i Dani otvorenih vrata sa zajedničkim aktivnostima za djecu i roditelje s temama “Igre slovima”, “Vrtić nekad i sad”, “Igre svjetlosti i sjene”, “Pokusi” te “Svjetleći snijeg”… Također, u hodniku vrtića postavljena je izložba starih i novih fotografija te dječjih radova pod nazivom “Vrtić nekada, sada i u budućnosti” - rekla je Helena Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin.

gdsafeafsaaa.jpg

Uobičajeno je da se za rođendane dobivaju pokloni, a oni nisu zaobišli ni vrtić u Trakošćanskoj. Za to su se pobrinuli djelatnici “Parkova”, koji su vrtiću u Trakošćanskoj poklonili i pomogli zasaditi hrast i time zelenilom obogatili dvorište vrtića. Obitelj Plavec vrtiću je poklonila milenijsku fotografiju djece i djelatnika vrtića snimljenu u dvorištu vrtića, dok je skupina Kazališnog studija mladih “Zvjezdice” HNK Varaždin, pod vodstvom umirovljene odgojiteljice i dramske pedagoginje Ane Krčar-Velimirović poklonila djeci i roditeljima predstavu “Kako živi Antuntun”.

Untitled.jpg

No to nije sve. Odgojiteljica Marijana Blaži napisala je tekst i glazbu za himnu vrtića “Trakošćanska u srcu”, a domar Sebastijan Detić izradio je drveni vlakić pa tako objekt Trakošćanska nakon 50 godina od otvorenja u svom dvorištu opet ima lokomotivu i vagone. Završna svečanost održana je u petak 19. siječnja ove godine s velikom rođendanskom tortom koju su pripremile vrijedne vrtićke kuharice te druženjem djelatnika i umirovljenika objekta Trakošćanska.

DSC_2172.jpg

- Zahvaljujem svim djelatnicima našeg vrtića u Trakošćanskoj, s voditeljicom Ksenijom Sambolec te odgojiteljicom Karolinom Vidović kao nositeljicama programa, djeci, roditeljima te svim vanjskim suradnicima na savršenoj organizaciji ove proslave, bogatim sadržajima, idejama i timskom radu - poručila je ravnateljica Vidović.

gdafdfew.jpg

Galerija slika