Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50 tisuća eura

vv | 16.5.2024. u 10:41h | Objavljeno u Društvo

Premijer Andrej Plenković čestitao je Baby Lasagni na fascinantnom uspjehu na nedavno održanom Eurosongu, prenosi HRT.

- To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na pjesmi Eurovizije, od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, dakle od onog uspjeha Grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Eurovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspjeh i mi mu iskreno zahvaljujemo, rekao je Plenković.

- Zahvaljujemo i gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, svim sugrađanima i sugrađankama koji su ga došli pozdraviti i čestitati mu, kao i gradu Umagu. Bili su to prekrasni trenutci jednog zaista sjajnog mladoga čovjeka i njegovog tima i želimo mu puno puno uspjeha u daljnoj karijeri, dodao je.

Vlada je Baby Lasagni za uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu koju su on i njegova pjesma donijeli Hrvatskoj, dodijelila novčanu nagradu od 50 tisuća eura.

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Nadalje ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala - poručio je Baby Lasagna na svojem Instagram profilu.