Vinariji Kopjar već 28 medalja s londonskog Decantera

| 24.6.2023. u 17:15h | Objavljeno u Društvo

Vinarija Kopjar, koja djeluje u sastavu novomarofske tvrtke Comet, prisutna je na tržištu sa svojim vinima više od deset godina, a zadnjih nekoliko godina je na londonskom Decanteru jedna od najnagrađivanijih vinarija, i to ne samo sjeverozapadne Hrvatske.

Samo ove godine na Decanteru pet medalja, lani šest, 2021. i 2020 po pet, 2019. četiri, 2018. jedna te 2017. dvije.

- Iz Londona smo donijeli prve medalje 2017. godine. Srebro je dobio organski Rajnski rizling berbe 2015. godine, a broncu Sauvignon iz 2016. godine. Skupa s još nekima, bila su to prva takva priznanja za vina iz Hrvatskog Zagorja, prisjeća se Robert Kopjar, vlasnik vinarije, čiji se podrumi i vinogradi nalaze u mjestu Pece na samom rubu Varaždinske županije.

Tijekom godina, vinarija je stasala u jednu od ozbiljnijih vinarija u ovom dijelu Hrvatske, što potvrđuju i nagrade.

- Svake godine na raznim domaćim i europskim natjecanja naša vina dobivaju brojna priznanja. Veseli me kontinuitet kvalitete našeg Rajnskog rizlinga, koji je i ove godine potvrđen u Londonu srebrnom medaljom, dok su naša mirna vina, Rosé Pinot Noir i Organic Sur Lie Chardonnay dobila broncu, ukazuje Kopjar.

Ponosan je i na prva priznanja za pjenušava vina, koja su također osvojila brončane medalje: organskih pjenušaca Blanc De Blancs Brut i Muscat Demi Sec.

-Treći naš pjenušac, Rose pinot noar, ovih je dana bio apsolutni pobjednik Salona pjenušaca u Ljubljani. Potvrda je to odličnog teroara i potencijala pozicije vinograda, a čista i nezagađena priroda nam omogućava proizvodnju vrhunskih ekoloških vina i pjenušaca, naglašava Kopjar.

Vinariji Kopjar nagrade su dokaz da ide u pravom smjeru, ali i poticaj za nove iskorake.

- Imamo velike investicije. Rekonstruiramo postojeći i gradimo novi vinski podrum u koji stiže najmodernija opreme za preradu grožđa i proizvodnju vrhunskih vina i pjenušaca, a završetkom ove investicije obogatit ćemo i turističku ponudu ovog dijela Zagorja, veli Kopjar te dodaje da usporedno s time podižu nove vinograde te su ove godine uspjeli okrupnjati nova četiri hektara zemljišta, koja su djelomično i zasadili, dok završetak sadnje planiraju za iduću godinu.