Vinarije Kopjar i Benkovac pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vinarije Kopjar i Benkovac pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

VV | 20.8.2022. u 13:41h | Objavljeno u Društvo

Počeo je Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarija Kopjar te vinarija Benkovac koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Vinarija Kopjar smještena na samoj granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. S proizvodnjom počinje 2012. godine. Vinogradi se prostiru na 4,5 ha, a u njima se grožđe uzgaja na ekološki način. Iz njega nastaju vrhunska, prepoznatljiva organska vina. U vinogradima vinarije Kopjar uzgajaju se bijele sorte grožđa – Sauvignon, Rajnski rizling, Graševina, Žuti muškat, Chardonnay, Zeleni silvanac i Manzoni, a od crnih sorti tu su Cabernet sauvignon i Crni pinot, koje u skladu s optimalnim zemljištem, povoljnom klimom i njegom vinogradara razvijaju svoj maksimalan potencijal.

ipiccy_image.jpg

U kvalitetu fina možete se uvjeriti i vi. Najsretnijeg čitatelja ili čitateljicu, koji na našoj Facebook stranici lajka ovu objavu, odnosno tagiru osobu koju vode sa sobom dobit će butelju Kopjar graševine.

I još jedan čitatelj ili čitateljica, koja napravi isto, moći će danas do 20 sati preuzeti butelju vina, i to Merlot vinarije Benkovac, koja je izgrađena 1956./57. godine. Izgrađena je po uzoru na vinarije s juga Francuske i sastoji se od tri odvojena zdanja u kojima se vrši primarna prerada, njega i dozrijevanje. Vinarija Benkovac do danas je bila najpoznatija po svom Rose-u, no 2005. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat pored Benkovca, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 110 ha sa 530.000 loza. Vinograd je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je Merlot, Syrah, Cabernet sauvignon, Cabernet franc i Mourvèdre. Vinarija Benkovac poznata je i po proizvodnji rakije od grožđa te najfinijih vinskih destilata od kojih se proizvodi i europski nagrađivan stari vinjak Glembay.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.

Igrajte s nama i osvojite vrijedne nagrade, koje možete podići danas do 20 sati!