VIDEO Učenici Glazbene škole u Varaždinu videom pozivaju buduće kolege Foto: VV arhiva

VIDEO Učenici Glazbene škole u Varaždinu videom pozivaju buduće kolege

Varaždinske vijesti | 20.5.2021. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Osnovana prije 190 godina kao mala gradska škola, danas Glazbena škola u Varaždinu pokriva potrebu za glazbenim obrazovanjem u cijeloj sjeverozapadnoj regiji, a svake godine broji sve veći broj upisanih učenika iz cijele Hrvatske, uključujući i učenike iz inozemstva.

Škola je obogatila hrvatsku i svjetsku glazbenu scenu nemalim brojem vrhunskih umjetnika, a osim što posredno i neposredno sudjeluje u kreiranju značajnog dijela varaždinskog kulturnog života, ona odgaja čitave generacije mladih kojima je umjetničko glazbeno obrazovanje pomoglo u procesima vlastitog umjetničkog izričaja te razvoja kritičke misli.

Glazbena škola u Varaždinu snimila je video prezentaciju, a kako ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, ovim videom želja je bila potaknuti one najmlađe da upišu varaždinsku Glazbenu školu, pozvati ih da i oni postanu dio ove glazbene zajednice.

U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici će moći izabrati sljedeće instrumente: flauta, fagot, gitara, harmonika, klarinet, klavir, oboa, rog, saksofon, tambure, trombon, truba, tuba, udaraljke, violina, violončelo i viola, a za one najmlađe rezervirani su Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Mala škola blok flaute i Mala škola violine.

U realizaciji ovog videa sudjelovali su učenici osnovne glazbene škole koji su predstavili instrumente i odjele škole, ali i učenici srednje glazbene škole koji su se priključili svojim mlađim kolegama i pozvali sve da upišu glazbenu školu.

- Stoga pozivamo sve zainteresirane da posvete malo svog vremena i upoznaju se s instrumentima koji im se nude u Glazbenoj školi u Varaždinu i da nikako ne propuste postati dio ove cijenjene kulturne i odgojne institucije - poručuju iz škole.