VIDEO Interventna policija oduševila pokaznom vježbom pratnje konvoja s novcem: Pucnjava, škripa guma... Foto: MUP/YouTube/Screenshot

VIDEO Interventna policija oduševila pokaznom vježbom pratnje konvoja s novcem: Pucnjava, škripa guma...

Varaždinske vijesti | 23.9.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Na terenima sportsko-rekreacijskog centar "Mladost" u petak od 10 do 16 sati mnogobrojni posjetitelji razgledali su 50-tak informativnih punktova te vidjeli nekoliko atraktivnih vježbi

Nakon dvije godine Policijska uprava međimurska u suradnji s partnerima, Vijećima za prevenciju Grada Čakovac i Međimurske županije te uz potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije organizirala je sedmi "Sajam sigurnosti i prevencije".

Informativni punktovi, radionice...

Na terenima sportsko-rekreacijskog centar "Mladost" od 10 do 16 sati mnogobrojni posjetitelji razgledali su 50-tak informativnih punktova, gdje su im predstavljena razna tehnička pomagala i oprema, a koju u svom radu koristi policija, vatrogasci, civilna zaštita, gorska služba spašavanja, hitna medicinska pomoć, razne civilne udruge građana, privatne tvrtke i mnogi drugi, a svima im je zajedničko da se u svom radu bave prevencijom i sigurnošću.

IMG_0232.JPG

Mnogobrojni mališani iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci diljem Međimurske županije posjetili su razne preventivne radionice. Jedna od posjećenijih bila je radionica na kojoj su se stariji od 16 godina upoznali s novim zakonskim izmjenama vezano za korištenje električnih romobila, dok su svoje vještine upravljanja isprobali na prigodno postavljenom prometnom poligonu.

Pokazne vježbe najatraktivnije

Mališane uvijek zanimaju policijska vozila, pa su se raštrkali punktovima, gdje su mađarski i slovenski policijski službenici parkirali službene automobile i motocikla. Naravno, veliku pažnju poklonili su i novom automobilu hrvatske policije "Škodi Octaviji".

Kao, i svake godine najatraktivniji dio sajma bile su pokazane vježbe. Ove godine sve posjetitelje oduševila je gotovo holivudski režirana pratnja konvoja s novcem, dok su u glavnim ulogama bili interventni policajci iz Policijske uprave međimurske. Bilo je tu i pucnjave manevarskom municijom, škripe guma, a na kraju vježbe svi sudionici bili su nagrađeni gromoglasnim pljeskom.