VI. OŠ Varaždin u Erasmus projektu sa školama iz Češke, Italije i Španjolske Foto: VI. OŠ Varaždin

VI. OŠ Varaždin u Erasmus projektu sa školama iz Češke, Italije i Španjolske

Varaždinske vijesti | 11.12.2019. u 09:22h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska VI. osnovna škola sudjeluje u europskom projektu Erasmus+ KA2, koji podrazumijeva suradnju u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse. U projekt su uključene Češka, iz koje dolazi škola koordinator, te Italija, Španjolska i Hrvatska, kao zemlje partneri.

Pripremni sastanak održan je od 18. do 21. studenoga u Morkovicama Sližany, u Zakladnoj školi. Tamo su zemlje sudionice dogovorile sve potrebno za ostvarivanje ishoda projekta te usuglasile datume posjeta. Mobilnosti će se održati tijekom naredne dvije godine i na njima će sudjelovati šest učenika i po dvoje učitelja iz svake zemlje.

Projekt pod nazivom "S.H.A.R.E. cultures" odnosi se na aktivnosti u kojima će učenici učiti te razmjenjivati kulturne običaje uključenih zemalja. Kroz radionice, mnoge kulturne aktivnosti i druženja, učenici će, koristeći engleski jezik i digitalne alate, usavršavati svoja znanja i stjecati životne vještine. Tijekom posjeta škole će otvoriti svoja vrata i razrede kako bi sudionici mogli prisustvovati i stjecati različita odgojno-obrazovna iskustva.

Prva mobilnost će se realizirati u ožujku 2020. u Italiji. Nakon Italije slijedi u listopadu 2020. mobilnost u Španjolskoj. Češka će otvoriti vrata svoje škole u svrhu mobilnosti u veljači 2021. Posljednja zemlja mobilnosti navedenog projekta je Hrvatska, u ožujku 2021.

- U međuvremenu, partneri će komunicirati putem digitalnih alata kao i učenici. Komunikacija će se odvijati putem elektroničke pošte, Twinspacea i još mnogo toga. Svi su zadovoljni dogovorenim, vesele se godinama koje dolaze, susretima, aktivnostima i stjecanjima novih iskustava - istaknula je Petra Lončarić-Časar, učiteljica iz VI. OŠ Varaždin.

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_01.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_02.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_03.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_04.jpg

vi_os_varazdin_erasmus_ceska_05.jpg