Večera za 5 u Ludbregu: Biserka očekivala desetke, a Matija joj dao - sedmicu Foto: rtl.hr

Večera za 5 u Ludbregu: Biserka očekivala desetke, a Matija joj dao - sedmicu

VV / rtl.hr | 5.4.2022. u 21:27h | Objavljeno u Društvo

U utorak navečer u showu "Večera za 5 na selu", kulinarsko-zabavnoj emisiji RTL-a, domaćica je bila iskusna kuharica Biserka Zlatar iz Ludbrega koja je gostima ponudila tradicionalna jela, no unatoč dobrim komentarima nije osvojila priželjkivane desetke.

Biserka, koja radi kao kuharica već 30 godina, prilično je ambiciozno odlučila pristupiti 'Večeri za 5 na selu'.

- Dolazim iz Ludbrega, centra Svijeta - rekla je ponosno te dodala kako je nekad imala namjeru da ode iz Ludbrega, ali da ju je srce tu zadržalo, a sad planira tamo ostati do kraja života.

Na pitanje kako bi samu sebe opisala, komentrala je:

- Za sebe bih rekla da sam inteligentna osoba, perfekcionista sam veliki, dobronamjerna sam... - rekla je i dodala kako je ponosna članica udruge Narcisa, gdje pomaže ženama oboljelima od raka dojke, te da je pomaganje drugima ispunjava.

A otvoreno je odgovorila i na pitanje smatra li se sretnom ženom.

- Manje-više sretna žena. Bilo je momenata kad mi je otac umro, brat se utopio... Bilo je momenata, tih obiteljskih tragedija kad čovjek poklekne - rekla je Biserka otvoreno.

vecera_za_pet_05042022_5.jpg

Domaćica Biserka dočekala je svoje goste u pratnji dvije male pomoćnice koje su za početak večere izrecitirale pjesmicu, što se svima svidjelo. Nakon aperitiva kuharica servirala je predjelo – zagorske štrukle sa sirom u kombinaciji sa špekom.

- Štrukli su bili fini, možda je bilo premalo nadjeva, ali u kombinaciji sa špekom i vrhnjem je bilo fino. Od svih štrukli koje sam jela, ovi su bili za devetku, nisu bile za desetku - rekla je Sanja dok je Zvonimir prokomentirao: "Štrukli su bili fini, ali moja baka radi bolje".

vecera_za_pet_05042022_2.jpg

Za glavno jelo domaćica je ponudila svinjski lungić punjen sa suhim šljivama i žgance od heljde.

- Nisam još jeo šljivu u mesu, začudio sam se da to ide skupa - rekao je Zvonimir, kojem se jelo ipak svidjelo, baš kao i Ivani: "Lungić je bio odličan i više sam ga pojela nego priloga, iako su mi i žganci bili u redu". A Matija je kratko pohvalio: "Glavno jelo mi je bilo baš bomba!"

No gosti nisu uspjeli isprazniti svoje tanjure zbog, kako su komentirali, prevelikih porcija.

Biserka je za desert pripremila čokoladnu tortu sa šumskim voćem i sladoledom koji je naizgled izgledao jako privlačno i ukusno, čak i Zvonimiru koji ne voli šumsko voće.

- Razvalila si desert! - pohvalio je Matija, a Ivana je tražila Biserku da joj spakira desert za ponijeti kući dok je Sanja komentirala: "Torta je bila dobra, čokoladna, fina, bombastična, kremasta, kalorična, ali previše poslije svega…"

vecera_za_pet_05042022_3.jpg

Kad je stigao red na ocjenjivanje, Ivana je Biserku nagradila čistom desetkom.

- Tako sam se najela predjela i glavnog jela da desert nisam mogla pojesti.

Sanja i Zvonimir dali su domaćici ocjenu devet.

- Sve je bilo super, ali malo prevelike porcije i preteška hrana slijed za slijedom.

Matija, koji je posebno pohvalio glavno jelo i desert, na kraju je dao najnižu ocjenu.

- Sedam, zato što su mi štrukli bili presuhi i prezrnati, Biserka nije bila opuštena i porcije su bile prevelike, ali sve je bilo super.

Tako je domaćica zaradila ukupno 35 bodova, a priželjkivala je četiri desetke i pobjedu.

Podsjetimo, jučer je, kao prvi od pet kandidata, kuhao Matija Mihalina iz Tužnog, koji je osvojio 36 bodova.

>> Večera za 5 u Tužnom bila je sve samo ne tužna