Varaždinski kuhari pokazali svoja kulinarska umijeća u 2. kolu Hrvatskog kuharskog kupa

MGA/VV | 14.3.2020. u 12:49h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Solinka", nastavljeno je petnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po peti puta za redom održano je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza, a uz potporu Grada Solina i Turističke zajednice grada Solina.

Ovoga je puta zadatak bio pripremiti svečanu hladnu platu od brancina, maslina i blitve, glavna jela od svinjskog buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od čokolade, oraha, naranče i vrhnja za šlag. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Miroslav Dolovčak, Ivo Ribarević, Marija Kuzminski i Berislav Lacković.

Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz zagrebačkog The Westin hotela.

Iza njih, na drugom mjestu plasirali su se Antonio Bukvić s pomoćnikom Predragom Zrilićem ispred Udruge kuhara i slastičara Bilogore, dok je treće mjesto osvojio Nikola Blaži i Leon Kolenko iz varaždinskog restorana Angelus. Zanimljivo, prvo mjesto u glavnom jelu osvojila je četvrta ekipa u ukupnom poretku, Dinko Tomašić i Dino Veselić iz Park Boutique hotela, također iz Varaždina, no slabiji rezultati u ostalim kategorijama koštali su ih boljeg plasmana u ukupnom poretku. 

Hrvatski kuharski kup trebao se nastavit već za tri tjedna u Vinkovcima, no nažalost zbog situacije s Corona, Covid-19 virusom, natjecanje se odgađa do daljnjeg.

Označeno u