VIDEO Varaždinski bend Eco Trip ima novi singl - Inevitably way Foto: Eco Trip/Facebook

VIDEO Varaždinski bend Eco Trip ima novi singl - Inevitably way

vv | 1.2.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Otkad su njihova dva singla, Destiny station i Shipwreck ugledala svjetlo dana, varaždinski band Eco Trip neumorno je radio na produkciji novog singla – Inevitably way.

Iz benda kažu kako im je ovaj singl posebno drag s obzirom na to da je na njega utrošeno puno više vremena nego na prijašnja dva singla.

- Željeli smo ovome posvetiti dovoljno vremena da ispadne baš ovako kako treba biti - ističe Jurica Jagetić, gitarist, aranžer i pisac teksta. 

Priča je ovo o ljubavi koja prelazi našu atmosferu, i kaosa na zemlji koji je uzrokovan ljudskom rukom. Na svim je mjestima moguće pronaći ljubav i na kraju krajeva, krenuti ispočetka. Pa i na Marsu - kažu iz benda.

Snimanje spota

- Iz ozbiljne šale za snimanje spota morali smo otputovati na Mars. Teško je bilo odabrati u koji, od 385000 kratara, ćemo se spustiti. Preciznom kalkulacijom planetarnih slijetanja dotaknuli smo tlo kratera Cassini. Shuttle je prevozio ukupno šest članova posade, odnosno glumačke i snimateljske ekipe i naravno mi. Ne možemo vam točno otkriti na koji smo točno način dospjeli na Mars. Put je trajao sedam mjeseci i svaki detalj snimanja je dogovoren na putovanju. time nismo trošili dragocjeno vrijeme i kisik na Marsu. Nekoliko kadrova snimljeno je i na samom putovanju kroz prostor i vrijeme.  Tamo su nas dobroćudni stanovnici kriomice gledali iza crvenih stijena. Obećali smo ruku mira i kadarove u kojima se oni neće pojavljivati. Za njihovu sigurnost. 

Spot je montiran po povratku na Majku Zemlju, taman u savršeno vrijeme kad je singl u studiu poprimio notu koju smo tražili. Slav sound studios i glavni i odgovorni Slavko Vincek, pripremio nam je zvučnu dobrodošlicu koja nas je oborila.  Snimka je nakon toga završila na masteringu u Red Records Studio kod Krunoslava Licitara i tada ispred naše montažerke Tee koja je pjesmi dodala sliku, odnosno montirala kadrove koje smo donijeli sa putovanja - pojašnjavaju iz benda.

Eco Trip pjesmama voli dati i djeliće duše drugih autora kroz suradnje pa su na ovom singlu dio sebe dali i Dorian Stipičić kao back vocal, koji je skladbi dao dubinsku dimenziju. Nino Bregović snimio je bass liniju, a Martin Kozina je na bubnju napravio savršenstvo i tako je kompletirana nova skladba. 

Bend Eco Trip nastao je 2018., a danas ga čine Tea Mesarić Rekanović kao vokal, Jurica Jagetić na atmo gitari te Marko Buder na lead gitari. Motivacija za osnivanje benda bila, kako ističu, suštinska potreba za kreativnim i glazbenim izražavanjem. Glazbene kolege im, dodaju iz benda, entuzijastično uskaču u stihove i note, čime svaka pjesma dobije ponešto energije od svakog izvođača.

Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše. - Ima tu svega, od blues i jazz nota, danca, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo - kaže Marko Buder.

- Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima - dodala je Tea Mesarić Rekanović.

- Glazba koju stvaramo možda i nije toliko zastupljena na našim prostorima, no reakcija okoline pokazuje da bi se itekako mogla održati. Svakim novim singlom želimo stvoriti veću zajednicu individua koji će pratiti ovakav stil glazbe i uživati u djeliću našeg svemira - poručuju iz Eco Tripa.

Ostali singlovi

Eco trip - Destiny Station 

Eco trip – Shipwreck   

ECO TRIP FACEBOOK: https://www.facebook.com/EcoTripBand/

ECO TRIP INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ecotripband/

ECO TRIP YOUTUBE CHANNEL: https://www.youtube.com/channel/UCiZeSXqFINze_goxRlWZ6Ow