Varaždinska VI. OŠ sudjeluje u brojnim EU projektima, a sada dobili i Erasmus+ akreditaciju Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Varaždinska VI. OŠ sudjeluje u brojnim EU projektima, a sada dobili i Erasmus+ akreditaciju

VV | 10.2.2024. u 17:54h | Objavljeno u Društvo

VI. osnovna škola može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi europskih projekata, ponajviše Erasmus+ te različitih oblika međunarodne suradnje sa školama diljem Europe.

- Najnovije priznanje dobili smo prihvaćanjem zahtjeva za akreditacijom Erasmus+ projekata u području općeg odgoja i obrazovanja za razdoblje od 2021. do 2027. godine, izdanom od strane Agencije za mobilnost i programe EU, pomoću koje ćemo moći i dalje razvijati međunarodne odnose sa školama. Učitelji i stručni suradnici će se moći stručno usavršavati, a učenici će imati priliku upoznati nove obrazovne sustave, učiti istraživanjem te upoznati nove kulture i vršnjake iz drugih zemalja - poručuju iz te varaždinske škole.

U školi je osnovan europski tim na čelu kojeg je ravnatelj VI. OŠ Varaždin Mario Stančić, koordinator za europske projekte na školi Tina Ivčić te svi zainteresirani učitelji, stručni suradnici te administrativno osoblje. Timu se naravno u svakom projektu pridružuju i učenici koji svoj interes za sudjelovanje u projektima iskazuju uključivanjem u izvannastavnu aktivnost EU projekti, koja se već nekoliko godina održava na našoj školi. Učenici na početku svake školske godine iskazuju sve veći interes za sudjelovanje u istoj te se aktivno uključuju u gotovo sve faze projekta. Svakim sudjelovanjem u projektu, škola unosi novine u način rada s učenicima, sam kurikulum i učionice. Jer, iskustveno učenje pokazalo je najbolje rezultate kod primjene stečenog znanja.