Varaždinska glumica Hana Hegedušić darovala udruzi „Novi put“ 10 tisuća kuna

| 17.11.2016. u 14:18h | Objavljeno u Društvo

Varaždinskom prenoćištu za beskućnike „Novi Put“ glumica Hana Hegedušić uručila je 10 tisuća kuna koje je osvojila kao pobjednica prve epizode emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ Nove TV.

Predsjednik udruge “Novi put” Nikola Dugandžić u ime svih je zahvalio Hani Hegedušić i dodao da im je novac došao “baš u pravo vrijeme”.

-Upravo adaptiramo jedan prostor koji nam služi za edukaciju tako da nam je ova donacija stigla u pravo vrijeme – rekao je Nikola Dugandžić dodajući da će jedan dio tog novca upotrijebiti za kupnju zimskih cipela za sve korisnike, kojih je trenutno 16 u prenoćištu, dok će drugi dio novca potrošiti za adaptaciju.

-U svakom slučaju smo svi bili presretni kada smo čuli da smo dobili novac jer takve se stvari ne događaju svaki dan. Pogotovo ne ovoliko novaca – rekao je Dugandžić napomenuvši da ponekad dobe maksimalno do tisuću kuna, a ovoliku svotu novca u 15 godina postojanja prenoćišta dobili su svega dvaput.

Hana Hegedušić prilikom uručenja rekla je da joj je drago što može pomoći.

-Drago mi je da je Nova TV prihvatila moj prijedlo da udruzi “Novi put” darujemo novac. Mislim da je to jedan dobar potez i zadovoljna sam time što mi se pružila prilika da kroz jednu zabavnu emisiju pomognem drugima – rekal je Hana.

Naime, udruga "Novi put" osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Organizirana je kao nevladina, nepolitička i neprofitabilana organizacija čiji je cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći, te stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata kojima se unapređuje kvaliteta života beskućnika.

Galerija slika