Uspješno završen projekt školske prehrane za djecu iz socijalno ugroženih obitelji Foto: ilustracija

Uspješno završen projekt školske prehrane za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

I.D./Varaždinske vijesti | 3.8.2016. u 15:34h | Objavljeno u Društvo

Završetkom školske nastavne godine 2015./2016., 10. lipnja, završena je i provedba projekta "Unaprjeđenje kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji u školama Varaždinske županije".

Projekt je ostvaren u suradnji Varaždinske županije, Društva Crvenog križa Varaždinske županije te 28 škola s područja županije. Naime, projektom ukupne vrijednosti oko 600.000,00 kuna učenicima iz socijalno ugroženih obitelji, odnosno obiteljima sa školskom djecom koja ne mogu financirati školsku prehranu svoje djece, uspjele su se osigurati osnovne životne potrebe tj. redoviti školski obroci, čime se doprinijelo smanjenju socijalne isključenosti i osigurani jednaki uvjeti za sve učenike.

- Kroz projekt je kreirana i Baza korisnika školske prehrane djece iz socijalno ugroženih obitelji koja se ažurirala na mjesečnoj razini te se pomoću nje vršila raspodjela sredstava za školsku prehranu prema školama. Osim osiguravanja jednakog pristupa školskoj prehrani za sve učenike te time i zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, projektom je povećana i svijest javnosti o potrebama te djece, odnosno socijalna osjetljivost za njihove potrebe - ističu iz županijskog Crvenog križa.

U provedbi projekta ukupno su sudjelovale 33 osobe (28 ravnatelja škola kao partneri na projektu, voditeljica projekta ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, te četiri ravnatelja CZSS kao suradnici).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci