USPJEH Juraj Kolarić iz VI. OŠ Varaždin pozvan na Svjetsko prvenstvo u robotici Foto: VI. OŠ Varaždin

USPJEH Juraj Kolarić iz VI. OŠ Varaždin pozvan na Svjetsko prvenstvo u robotici

Varaždinske vijesti | 7.6.2018. u 08:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenik 6.d razreda VI. osnovne škole Varaždin Juraj Kolarić osvojio je prvo mjesto u kategoriji "Rescue Maze" na Europskom prvenstvu u robotici, koje se održavalo od 29. svibnja do 1. lipnja u gradu Montesilvanu u Italiji.

U kategoriji "Rescue Maze" učenici sami izrađuju robota i pripadajući program, tako da robot samostalno može izvršavati zadatke unutar labirinta, npr. može pronaći predmete pomoću termo-senzora, a ti predmeti predstavljaju žrtve u labirintu. Nakon što ih pronađe, izbacuje im kutiju s prvom pomoći.

Juraj je na Europsko prvenstvo došao nakon osvajanja odličnih mjesta na natjecanjima u Zagrebu, Lintzu, Mariboru i Sankt Petersburgu, a nakon ovog sjajnog uspjeha, pozvan je u Montreal u Kanadi na Svjetsko prvenstvo u robotici koje će se održati od 11. do 25. lipnja. Juraj je veoma ponosan na svoje uspjehe i jedva čeka odlazak u Kanadu. Njegov učitelj tehničke kulture Marko Martinec rekao nam je kako je sjajno imati takvog učenika svjetske klase u STEM području, što je na ponos i cijeloj školi, gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

juraj_kolaric_VI_OS_varazdin_2.jpg