Ulica Maršala Tita i u V. Toplicama: Bujanec šuti, a Ratković podržava promjenu imena

Varaždinske vijesti | 30.6.2017. u 14:19h | Objavljeno u Društvo

Tijekom režima Josipa Broza Tita brojne su ulice i trgovi diljem Hrvatske imenovani njemu u čast, a danas su upravo oni postali ključno političko pitanje i tema broj jedan u javnosti. 

I u Varaždinskoj županiji postoji jedna ulica koja nosi Titovo ime, a ona se nalazi u Varaždinskim Toplicama, rodnom gradu Velimira Bujanca koji je dao svesrdnu podršku inicijativi "Maknimo maršala Tita iz Hrvatske".

Bujanec, koji je postao poznat nakon afere s kokainom i prostitutkama, na svom Facebook profilu je likovao zbog toga što je ploča s imenom Trga maršala Tita skinuta s jedne od zgrada i bačena u smeće.

- Prva ploča sa uskoro bivšeg "Trga maršala Tita", sa zgrade uz Zeleni val na istočnoj strani trga - uklonjena je sinoć i završila u kontejneru za smeće, gdje joj je objektivno i mjesto. Apeliram na časne počinitelje da se još malo strpe i ostave koju ploču i za nas... - napisao je Bujanec.

Bujanca smo pitali hoće li pokrenuti i isto napraviti i u svom rodnom gradu, ali nismo uspjeli dobiti njegov odgovor.

Isto smo pitanje postavili i gradonačelnici Dragici Ratković na što nam je ona rekla da ćemo na vrijeme biti obavješteni o svemu jer za sada nije došla do nje nikakva inicijativa.

- Znam da su se vodili prije nekoliko godina neki razgovori na tu temu, ali za sada nije došao nikakv zatjev ili inicijativa. Kada bi netko pokrenuo inicijativu na tu temu morao bi i imati prijedlog novog imena jer mi Trg Republike Hrvatske imamo, a o svemu ćemo obavjestiti javnost na vrijeme – ukratko je komentirala gradonačelnica.

Među ostalim istaknula je i kako to mora krenuti od mjesnog odbora, ne od nje.

- Treba uzeti u obzir i sve probleme koje bi ta promjena donijela za naše građane. No ako su građani za promjenu, imaju moju podršku – rekla je.