Udruga  Psihološki centar "Razvoj" kreće s radionicama o trudnoći, porodu i roditeljstvu Foto: Ilustracija/Pixabay

Udruga Psihološki centar "Razvoj" kreće s radionicama o trudnoći, porodu i roditeljstvu

V.M./Varaždinske vijesti | 7.9.2016. u 20:04h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin donirao je financijska sredstva za projekt „Izazovi roditeljstva – od trudnoće do prvih dječjih koraka“ udruge Psihološki centar „Razvoj“ iz Varaždina i na taj način omogućio budućim i sadašnjim roditeljima edukaciju i podršku u njhovu rodteljstvu.

Sredstva su osigurana iz sredstava proračuna Grada Varaždina za 2016. godinu u području zdravstva i socijalne skrbi.

Projekt „Izazovi roditeljstva – od trudnoće do prvih dječjih koraka“ udruge Psihološki centar „Razvoj“ odvijat će se u suradnji sa Ustanovom za medicinsku skrb Adarta Medical iz Varaždina kao partnerom projekta, koja je pored stručne podrške ustupila i prostor za odvijanje aktivnosti.

U okviru projekta bit će održana dva ciklusa radionica Ciklus za trudinice te Ciklus za roditelje. Voditeljice radionica su Lina Đulvat, certificirana porodna doula Antonela Brajković Cesar i Sanja Hajdin, majka s iskustvom dugotrajnog dojenja.

Radionice će se održavati u Poliklici Adarta, Kreršimira Filića 8, Varaždin, prema sljedećem rasporedu:

Ciklus za trudnice:

1. Podrška ženi u trudnoći i porođaju – 14.10.2016. od 17-19 sati
2. Vodič kroz trudnoću i dojenje – 24.10.2016. od 17-19 sati
3. Rutine u rodilištu i prava i odgovornosti u porođaju – 07.11.2016. od 17-19 sati
4. Dojenje – mitovi i istine I dio – 14.11.2016. od 17-19 sati
5. Dojenje – mitovi i istine II dio – 25.11.2016. od 17-19 sati
6. Poslijeporođajna stanja (tuga, depresija) – 02.12.2016. od 17-19 sati

Ciklus za roditelje:

1. Emocionalni razvoj djeteta - 21.09.2016. od 17-19 sati
2. Briga o sebi kao temelj zdravog majčinstva - 07.10.2016. od 17-19 sati
3. Izazovi roditeljstva - 21.10.2016. od 17-19 sati
4. Komunikacijske vještine - 02.11.2016. od 17-19 sati
5. Partnerstvo i roditeljstvo -23.11.2016. od 17-19 sati

Na Ciklus radionica može se prijaviti preko e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na broj +385 91 3755322

Više o samom projektu i radionicama možete doznati na www.psiholoskicentar-razvoj.hr, te putem Facebook stranice Psihološki centar Razvoj.

Lina Đulvat je Gestalt psihoterapeutkinja, s višegodišnjim iskustvom u grupnom i individualnom radu s pojedincima na unapređenju kvalitete života, razvoju vlastitih potencijala, partnerskih odnosa, odnosa u obitelji, te profesionalnog razvoja. Voditeljica je brojnih radionica i predavanja na teme osobnog razvoja te odnosa u obitelji.

Inspirirana vlastitim razvojem i iskustvom dodatno se educirala u područjima trudnoće, poroda i roditeljstva, pa jedan dio profesionalnog usmjerenja ostvaruje u tom području. Radi s trudnicama i roditeljima individualno i grupno, te osluškujući njihove potrebe kreira jedinstveni stil rada. Također, radi sa ženama koje pate od poslijeporođajne depresije. Radi u Zagrebu i Varaždinu. Voditeljica je ciklusa radionica u Varaždinu na teme trudnoće, porođaja i roditeljstva u okviru udruge Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju „Razvoj“ čije je i predsjednica i osnivačica.

Antonela Brajković Cesar certificirana je porodna doula, educirana i školovana za pružanje emocionalne, fizičke i psihičke podrške ženama kroz period trudnoće, poroda i postopartuma (babinja). Znanje je stečeno nakon obuke i on-line edukacije u trajanju od 18 mjeseci putem krovne svjetske organizacije doula, DONA International.

Također, bavi se edukacijom trudnica i parova o prirodnom, fiziološkom porodu, dojenju i roditeljstvu, kako putem tečajeva i radionica, tako i individualnim susretima. Unazad tri godine u Varaždinu i Čakovcu održala je mnogo volonterskih radionica o trudnoći i porodu, a unazad godinu dana pokrenula Grupu za podršku trudnicama i Grupu za podršku roditeljima u Poliklinici Adarta, pod okriljem Udruge Centar za Psihološko savjetovanje i edukciju „Razvoj“. Prisustvovala je na više od 50 poroda, kao pratnja ženama. Kontinuirano se usavršava.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod predsjednice udruge Line Đulvat na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela 0913755322.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci