Udruga Biovrt završila projekt „U školskom vrtu (i mi) rastemo” Foto: Udruga Biovrt

Udruga Biovrt završila projekt „U školskom vrtu (i mi) rastemo”

V.M./Varaždinske vijesti | 29.8.2018. u 19:35h | Objavljeno u Društvo

U Područnoj školi Novo Selo Rok 28. kolovoza održana je završna konferencija projekta „U školskom vrtu (i mi) rastemo” koji je trajao od početka listopada 2017. godine do 31. kolovoza 2018., a kojeg provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok.

Ovaj projekt bio je nastavak dvogodišnje suradnje i volonterskih napora da se oformi školski vrt i omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti za djecu u Novom Selu Rok.

Sve prisutne pozdravili su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i Siniša Stričak, ravnatelj I. OŠ Čakovec. Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje su provedene tijekom trajanja projekta.

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijeljene su potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici od prvog do četvrtog razreda škole koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima. Nakon toga, predstavljen je Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti Silvije Kolar-Fodor koji je podijeljen malim sudionicima, kao i svim prisutnim školama. Na kraju je održana i mala zakuska na kojoj je prigodno posluženo voće i proizvodi lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

- Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što ovaj projekt znači za njih i kako su školske aktivnosti utjecale na njihovo znanje, odnos prema prirodi, vlastitom zdravlju i životu općenito. Video se može pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=qKbWYaTISJ0
Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u našem školskom vrtu i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti - poručili su iz Udruge Biovrt i zahvalili svima na sudjelovanju.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaraju zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

 biovrt_1.JPG

biovrt_2.JPG

biovrt_3.JPG

biovrt_4.JPG

biovrt_5.JPG

Označeno u