Učenici VI. osnovne škole obilježili Mjesec hrvatske knjige Foto: Šesta OŠ Varaždin

Učenici VI. osnovne škole obilježili Mjesec hrvatske knjige

Varaždinske vijesti | 17.11.2019. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 14. studenoga četrdesetak učenika VI. OŠ Varaždin posjetilo je popularni Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Istinski zaljubljenici u knjige među brojnim zanimljivim i povoljnim naslovima lako su pronašli ponešto za sebe, a s uživanjem u čitanju počelo se već u autobusu. Usprkos gužvi u petom i šestom paviljonu, potraga za dobrim naslovima bila je uspješna, a osim dobrih i lijepih knjiga, nezaobilazni sajamski ulov, svakako su i popularni stripovi, pa su i ljubitelji stripa došli na svoje.

Učenici nisu krili svoje zadovoljstvo ovakvom izvanučioničkom nastavom u kojoj su mogli vidjeti nove naslove, prolistati bogato ilustrirane primjerke, susresti književnike uživo, dobiti autogram i otići kući bogatiji za nekoliko novih knjiga.

Samo dan prije, u srijedu 13. studenoga u školskoj je knjižnici škole održan prvi hrvatski osnovnoškolski kviz - kVIz. Jednom mjesečno učenici će imati prilike pokazati svoje znanje iz različitih područja u dvije serije od deset pitanja. Pitanja će biti umjerene težine, poučna i zabavna.

U prvom izdanju kVIza sudjelovalo je sedam ekipa sastavljenih od učenika od petog do osmog razreda. Uz zabavu i dobro raspoloženje natjecateljskoga duha nije manjkalo, a veselje je bilo uvećano zbog slatkih nagrada za osvojeno prvo, drugo, treće i predzadnje mjesto. O popularnosti i kvizaškoj strasti naših učenika govori i činjenica da su u nadmetanju u znanju ostali nakon završene nastave.

Organizatori i voditelji kVIzOŠa su Filip Novosel i Zdenka Šopar.

New_Picture.jpg