Učenici topličke škole učili njemački jezik u Klagenfurtu

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.4.2019. u 19:22h | Objavljeno u Društvo

Učenici topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića koji uče njemački jezik i pripremaju se za njemačku jezičnu diplomu DSD, išli su na jednodnevnu terensku nastavu u austrijsku saveznu pokrajinu Korušku. Nastava je ralizirana 5. travnja, a sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda.

Cilj učenja njemačkog jezika u njemačkom jezičnom području stjecanje je spoznaje o važnosti učenja njemačkog jezika u Europskoj uniji čiji smo i mi sastavni dio. Zorni sadržaji učenja uključivali su slušanje, promatranje, razgovor, pisanje i kviz.

Najviše sadržaja realizirano je u gradu Klagenfurtu, gradu koji „izmislio“ pješačke zone i prijateljstvo među gradovima. Nakon glavnog grada Koruške slijedio je odlazak u Minimundus – svijet u malom, sve najvažnije građevine svijeta na jednom mjestu. Na kraju su učenici posjetili klagenfurtsko jezero Worthersee, jedno od najtoplijih alpskih ledenjačkih jezera, a na njemu se nalazi i najveća europska jezerska plaža. U okviru ove jednodnevne terenske nastave uključeni su i međupredmetni sadržaji iz Povijesti, Geografije, Likovne kulture i Građanskog odgoja. Plan i program jednodnevne terenske nastave osmislila je učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica.