Učenici iz škole Klenovnik školskim priborom i slatkišima razveselili učenike OŠ Glina

J.Š./ Varaždinske vijesti | 7.3.2021. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Prikupljena donacija učenika OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik dostavljena je u OŠ Glina.

- Dostavu donacije od 300 komada raznih slatkiša i 317 komada školske opreme u vrijednosti od 3.314 kuna odradili su djelatnik GDCK Ivanec, Mladen Jagarinec i naš volonter i član Skupštine GDCK Ivanec iz Maruševca, Dragutin Kolenko - kažu iz GDCK Ivanec.

- Najprije smo pokupili Matiju, svima već dobro poznatog volontera GDCK Ivanec, iz Lepoglave koji gotovo neprekidno pomaže od samog početaka krize na skladištu u Petrinji i istina je da je već postao pomalo glavni u Petrinji i čini se da su svi nekako oko njega i kad smo ga vratili poslijepodne, svi su jedna dočekali i skočili u smislu: "Stigao je naš Matija. S tim u vezi ponavljamo da itekako možemo biti ponosi na njega!"- kaže Jagarinec.

U OŠ Glina dostavljen je školski pribor, pernice, torbe, te slatkiši koje su prikupila djeca OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik. Djelatnika i volontere GDCK Ivanec dočekali su i toplo primili ravnateljica Škole, Robertina Štajdohar, ravnateljica GDCK Glina, Alberta Cestarić, te predsjednica školskog odbora OŠ Glina, Štefica Ponder.

Preostali dio robe koji je GDCK Ivanec u međuvremenu prikupio od građana (hrana, higijena, pokrivači, zaštitna oprema u vrijednosti od nešto malo više od 2.000,00 kn) doniran je GDCK Glina i odvezen na njihovo skladište pod vodstvom ravnateljice GDCK Glina, Alberte Cestarić. Inače,  GDCK Ivanec je od 29.12. do danas na područje pogođeno potresom poslalo robe u vrijednosti ukupno nešto iznad 90.000,00 kn prikupljene većim dijelom od građana, dijelom sa svojih zaliha, a dijelom od pravnih osoba, poput donacije OŠ Klenovnik.

- Volontera, koji su uglavnom spontani volonteri GDCK Ivanec uputio je na područje pogođeno potresom od dana početka krize do danas ukupno: 20 volontera koji su odradili ukupno 1428 volonterskih sati, a Matija Žuliček, neumoran volonter GDCK Ivaneci iz Lepoglave i dalje je na terenu. Izuzetnu zahvalu GDCK Ivanec duguje Općini Maruševec, načelniku Špremu, zamjeniku Klapši, te DVD-u Maruševec koji su već nebrojeno puta tijekom ova dva mjeseca pružili pomoć i podršku GDCK Ivanec u odrađivanju aktivnosti i javnih ovlasti za čitavo područje našeg djelovanja i šire - navode u GDCK-u Ivanec.

Označeno u