Učenici iz škole Klenovnik školskim priborom i slatkišima razveselili učenike OŠ Glina

J.Š./ Varaždinske vijesti | 7.3.2021. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Prikupljena donacija učenika OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik dostavljena je u OŠ Glina.

- Dostavu donacije od 300 komada raznih slatkiša i 317 komada školske opreme u vrijednosti od 3.314 kuna odradili su djelatnik GDCK Ivanec, Mladen Jagarinec i naš volonter i član Skupštine GDCK Ivanec iz Maruševca, Dragutin Kolenko - kažu iz GDCK Ivanec.

- Najprije smo pokupili Matiju, svima već dobro poznatog volontera GDCK Ivanec, iz Lepoglave koji gotovo neprekidno pomaže od samog početaka krize na skladištu u Petrinji i istina je da je već postao pomalo glavni u Petrinji i čini se da su svi nekako oko njega i kad smo ga vratili poslijepodne, svi su jedna dočekali i skočili u smislu: "Stigao je naš Matija. S tim u vezi ponavljamo da itekako možemo biti ponosi na njega!"- kaže Jagarinec.

U OŠ Glina dostavljen je školski pribor, pernice, torbe, te slatkiši koje su prikupila djeca OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik. Djelatnika i volontere GDCK Ivanec dočekali su i toplo primili ravnateljica Škole, Robertina Štajdohar, ravnateljica GDCK Glina, Alberta Cestarić, te predsjednica školskog odbora OŠ Glina, Štefica Ponder.

Preostali dio robe koji je GDCK Ivanec u međuvremenu prikupio od građana (hrana, higijena, pokrivači, zaštitna oprema u vrijednosti od nešto malo više od 2.000,00 kn) doniran je GDCK Glina i odvezen na njihovo skladište pod vodstvom ravnateljice GDCK Glina, Alberte Cestarić. Inače,  GDCK Ivanec je od 29.12. do danas na područje pogođeno potresom poslalo robe u vrijednosti ukupno nešto iznad 90.000,00 kn prikupljene većim dijelom od građana, dijelom sa svojih zaliha, a dijelom od pravnih osoba, poput donacije OŠ Klenovnik.

- Volontera, koji su uglavnom spontani volonteri GDCK Ivanec uputio je na područje pogođeno potresom od dana početka krize do danas ukupno: 20 volontera koji su odradili ukupno 1428 volonterskih sati, a Matija Žuliček, neumoran volonter GDCK Ivaneci iz Lepoglave i dalje je na terenu. Izuzetnu zahvalu GDCK Ivanec duguje Općini Maruševec, načelniku Špremu, zamjeniku Klapši, te DVD-u Maruševec koji su već nebrojeno puta tijekom ova dva mjeseca pružili pomoć i podršku GDCK Ivanec u odrađivanju aktivnosti i javnih ovlasti za čitavo područje našeg djelovanja i šire - navode u GDCK-u Ivanec.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci