Učenici 3. OŠ Varaždin čestitkama razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne u Varaždinu Foto: III. OŠ Varaždin

Učenici 3. OŠ Varaždin čestitkama razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 23.12.2021. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Učenici polaznici Dječjeg foruma III. osnovne škole Varaždin provode mnoštvo aktivnosti koje potiču empatiju, zajedništvo i solidarnost u zajednici.

U ovo adventsko vrijeme odlučili su razveseliti korisnike varaždinskog Doma za starije i nemoćne kojima su zbog epidemiološke situacije smanjeni socijalni kontakti i nisu u mogućnosti izlaziti koliko bi htjeli i družiti se s ljudima izvan Doma.

- Forumaši bi rado otišli svojim starijim sugrađanima u posjet, ali kako to nisu u mogućnosti, odlučili su im poslati lijepe božićne i novogodišnje čestitke. U tome su im pomogle kreativne učiteljice razredne i predmetne nastave sa svojim još kreativnijim učenicima koji su izradili originalne i vesele čestitke - pojasnila je voditeljica Dječjeg foruma Vanja Bojanić.

Neki učenici su napisali i kratka pisma za korisnike Doma, nadajući se da će i oni dobiti koje pisamce zauzvrat. Evo jednog primjera:

"Dobar dan! Ovim putem htio bih Vas pozdraviti i zaželjeti Vam sretan Božić i Novu godinu. Nadam se da se osjećate dobro i da ste zdravi. Da Vam se predstavim – zovem se Dario i idem u III. osnovnu školu Varaždin. U slobodno vrijeme volim šetati i pomagati svojim roditeljima, baki i djedu. Također volim provoditi vrijeme u prirodi, pošto živim blizu šume. Jako se veselim Božiću, zato što svi tada provodimo vrijeme sa svojim voljenima i prijateljima. Ponekad se osjećam tužno radi neke sitnice, ali onda se sjetim da je život samo jedan i moramo ga provesti najbolje što možemo. Zato pustite Vaše brige i uživajte! Još jednom Vam želim sretan Božić. Provedite ga uz svoje voljene i nemojte zaboraviti da zaslužujete svu ljubav ovog svijeta. Lijep pozdrav!"

- Forumaši, zajedno s ostalim učenicima i djelatnicima III. osnovne škole Varaždin, žele sretan Božić i najljepšu Novu godinu svim čitateljima! - poručili su za kraj iz III. OŠ Varaždin.

3_os_skola_cestitke_starijima_23122021_3.jpg

3_os_skola_cestitke_starijima_23122021_2.jpg

3_os_skola_cestitke_starijima_23122021_1.jpeg