U Velikom Bukovcu nijedan razvod, ali tko je rekorder u razvodima?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.11.2020. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

- Uzimam! - riječ je koju su u 2019. godini najviše puta izrekli parovi u Varaždinu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Gradovi u statistici - stanovništvo, procjena i prirodno kretanje objavljenim 30. rujna, najviše brakova na području Varaždinske županije, ukupno 185, prošle je godine sklopljeno upravo u Varaždinu.

Ženilo se i rastavljalo

Od ostalih gradova na području Varaždinske županije najviše brakova sklopljeno je u Novom Marofu, 65. U Ivancu su prošle godine sklopljena 52 sklopljena braka, a zanimljivo je što je to dvostruko više u odnosu na 2011. godinu, kada su u Ivancu sklopljena svega 23 braka. U Varaždinskim Toplicama u 2019. godini sklopljeno je 40 brakova, Ludbregu 33, a u Lepoglavi 30. Najmanje sklopljenih brakova u prošloj godini ima Općina Breznički Hum. U toj općini sudbonosno „da” prošle godine izrekla su svega tri para, a istovremeno su zabilježena čak četiri razvoda!

Kada bismo promatrali ljubav kroz statistiku mogli bismo reći da se najviše voli u Općini Veliki Bukovec. U toj općini je, prema objavljenim podacima, u prošloj godini sklopljeno sedam brakova, a nije zabilježen nijedan razvod! No nije to jedina godina koju je ova općina zaključila bez razvoda. Promatrajući razdoblje unatrag devet godina, bez razvoda su bili i 2011., 2013., 2015., 2016. te prošle godine. Od ostalih općina i gradova na području Varaždinske županije, najmanje ih je bilo u Vinici i Visokom: u svakoj općini po jedan.

Tko je rekorder u razvodima?

Najviše je razvoda prošle godine bilo u Varaždinu, gdje je sklopljeno i najviše brakova – 79. Od gradova, odmah iza Varaždina po broju razvoda je Novi Marof, 17, a zbogom svom parteru reklo je i 11 parova u Ludbregu, 10 u Ivancu, pet u Lepoglavi i četiri u Varaždinskim Toplicama.

Kako “dišu” ostali gradovi sjevera?

U Krapini su u 2019. godini bila sklopljena 53 braka, dok se istovremeno razvelo 19 parova, dok je u Koprivnici 130 parova prošle godine reklo sudbonosno “da”, a zbogom jedno drugom – 88. Čakovec u prošloj godini bilježi 132 sklopljena braka i 81 razvoda.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci