U Velikom Bukovcu nijedan razvod, ali tko je rekorder u razvodima?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.11.2020. u 16:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Uzimam! - riječ je koju su u 2019. godini najviše puta izrekli parovi u Varaždinu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Gradovi u statistici - stanovništvo, procjena i prirodno kretanje objavljenim 30. rujna, najviše brakova na području Varaždinske županije, ukupno 185, prošle je godine sklopljeno upravo u Varaždinu.

Ženilo se i rastavljalo

Od ostalih gradova na području Varaždinske županije najviše brakova sklopljeno je u Novom Marofu, 65. U Ivancu su prošle godine sklopljena 52 sklopljena braka, a zanimljivo je što je to dvostruko više u odnosu na 2011. godinu, kada su u Ivancu sklopljena svega 23 braka. U Varaždinskim Toplicama u 2019. godini sklopljeno je 40 brakova, Ludbregu 33, a u Lepoglavi 30. Najmanje sklopljenih brakova u prošloj godini ima Općina Breznički Hum. U toj općini sudbonosno „da” prošle godine izrekla su svega tri para, a istovremeno su zabilježena čak četiri razvoda!

Kada bismo promatrali ljubav kroz statistiku mogli bismo reći da se najviše voli u Općini Veliki Bukovec. U toj općini je, prema objavljenim podacima, u prošloj godini sklopljeno sedam brakova, a nije zabilježen nijedan razvod! No nije to jedina godina koju je ova općina zaključila bez razvoda. Promatrajući razdoblje unatrag devet godina, bez razvoda su bili i 2011., 2013., 2015., 2016. te prošle godine. Od ostalih općina i gradova na području Varaždinske županije, najmanje ih je bilo u Vinici i Visokom: u svakoj općini po jedan.

Tko je rekorder u razvodima?

Najviše je razvoda prošle godine bilo u Varaždinu, gdje je sklopljeno i najviše brakova – 79. Od gradova, odmah iza Varaždina po broju razvoda je Novi Marof, 17, a zbogom svom parteru reklo je i 11 parova u Ludbregu, 10 u Ivancu, pet u Lepoglavi i četiri u Varaždinskim Toplicama.

Kako “dišu” ostali gradovi sjevera?

U Krapini su u 2019. godini bila sklopljena 53 braka, dok se istovremeno razvelo 19 parova, dok je u Koprivnici 130 parova prošle godine reklo sudbonosno “da”, a zbogom jedno drugom – 88. Čakovec u prošloj godini bilježi 132 sklopljena braka i 81 razvoda.