U varaždinskom HNK za ovaj su vikend pripremili dvije predstave

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.11.2021. u 16:13h | Objavljeno u Društvo

Danas, 13. studenoga u 19,30 sati na Velikoj sceni odigrat će se predstava PAZI NA PRAZNINU Romana Nikolića.

Predstava je na nedavno održanom Festivalu "Teatar na raskršću" u Nišu osvojila čak 4 nagrade (predstava u cjelini, režija, scenografija i kostimografija).

Igraju: Hana Hegedušić, Iva Kraljević, Robert Plemić, Beti Lučić i Spazam Orgazam.

Ovu izvedbu posvećujemo velikoj hrvatskoj teatrologinji, dramaturginji, kazališnoj kritičarki i spisateljici Mani Gotovac koja nas je napustila 13. 11. 2019. godine. Varaždincima je Mani posebno ostala u sjećanju s predstavom Pričaj mi o Gorkome, snažnoj ljubavnoj priči dubokih emocija.

Kazalište i ljubav su za Mani bili esencija života, ona ih je zaista živjela cijelim bićem i nikada nećemo zaboraviti njezine riječi: "Pričati o ljubavi, kao i voljeti, trebamo uvijek!“.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstave/pazi-na-prazninu-autorski-projekt-romana-nikolica/

U nedjelju, 14. studenoga u 17 sati na Velikoj sceni održat će se predstava za djecu Zlatka Krilića JAJE u režiji Dubravka Torjanca.

Predstava JAJE je edukativna, zabavna i raspjevana, s očaravajućim lutkama koje animiraju znalci: Filip Eldan, Nikša Eldan i Katarina Arbanas. Scenografiju i lutke je osmislio Ivan Duić, glazbu na stihove Vesne Kosec-Torjanac je skladao Vid Novak Kralj, kostimografkinja je Žarka Krpan, a redatelj Dubravko Torjanac.

Prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi "Životni zov" koja je nedavno u požaru izgubila kućicu za napuštene mace.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstave/jaje/

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt blagajne: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Označeno u