U sklopu programa „Spriječimo nasilje na internetu” u OŠ u Lepoglavi i Kamenici održana predstava „Dislike”

| 14.5.2024. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Kako bi zaštitili djecu, a roditelje upoznali sa opasnostima koje prijete njihovoj djeci putem modernih tehnologija, Policijska uprava varaždinska, u suradnji s partnerima, u sklopu projekta “Nasilje preko interneta – cyberbullying” provodi program “Spriječimo nasilje na internetu”.

Jedna od aktivnosti programa je i predstava “Dislike” Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu, koja se održala u srijedu 8. svibnja u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi i OŠ Ivana Rangera u Kamenici za učenike 7. i 8. razreda.

U zanimljivoj i poučnoj predstavi učenici kroz ples i “spiku” upoznaju mladog youtubera, influencera i trap umjetnika pod pseudonimom Psycho mouse.

On im govori o svom virtualnom uspjehu, prednostima virtualnog svijeta, ali i cyberbullyingu i govoru mržnje. Navodi ih da spoznaju da zlostavljanje preko interneta ostavlja neizbrisive tragove u njihovim životima, upozorava ih na vlastito odgovorno ponašanje kako ne bi i sami postali žrtve ili počinitelji takvog nasilničkog virtualnog ponašanja i ono najvažnije, navodi na zaključak, da izlaz iz opasne situacije postoji samo ako se žrtva pravovremeno ohrabri i zatraži pomoć, a počinitelj pravovremeno prijavi policiji.

Predstavu je podržao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je pohvalio cijeli projekt.

– Projekt je usmjeren na osjetljivu skupinu djece, kao i na njihove roditelje. Današnja djeca i mladež preplavljeni su digitalnom tehnologijom koja ima svoje prednosti, no sa sobom nosi i one loše strane. Svjedoci smo sve većeg i težeg nasilja preko interneta, a osobito su djeca ta koja su najosjetljivija na takvu vrstu nasilja. Hvala PU varaždinskoj na programu i vjerujem da su djeca izvukla pouku iz predstave – rekao je gradonačelnik Škvarić.