U vrijeme koronakrize snašli se i u ludbreškoj knjižnici: online čitanje priča i pričaonica na njemačkom jeziku Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U vrijeme koronakrize snašli se i u ludbreškoj knjižnici: online čitanje priča i pričaonica na njemačkom jeziku

IHR/Varaždinske vijesti | 16.4.2020. u 17:44h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner“ u Ludbregu zbog pandemije korona virusa zatvorena je već gotovo mjesec dana. Budući da korisnici ne mogu osobno doći u knjižnicu posuđivati svoje omiljene knjige knjižničari su im ponudili nekoliko elektroničkih rješenja, koje možete pronaći na njihovim internet stranicama.

Djelatnici knjižnice u skladu s tehničkim mogućnostima, trude se knjigu dovesti u domove svojih najmlađih korisnika. Naime, započeli su s video snimanjem čitanja priča koje se inače održavalo u prostoru knjižnice. Prva priča koja je pročitana, snimljena i objavljena na Facebook stranici i Youtube kanalu gradske knjižnica bila je „Pe Pita o nebu“ autorice Silvije Šesto.
– Moramo poštivati autorska prava, dakle za svaku priču koju želimo emitirati na ovakav način moramo dobiti dozvolu autora. To su otegotne okolnosti , ali nastojat ćemo i dalje na ovaj način održavati odnos s našim najmlađim korisnicima – poručuje ravnatelj gradske knjižnice Stjepan Stjepić.

Uz to krenuli su i s emitiranje "Pričaonice na njemačkom jeziku" koju vodi teta Susanne. Pričaonica će se održavati idućih mjesec dana i to dva puta na tjedan za dvije grupe. Jedna za početnike, a druga za naprednije sudionike.

Označeno u