Toplički učenici započeli s proljetnim radovima u "Vrteku"

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.4.2017. u 20:34h | Objavljeno u Društvo

S dolaskom toplijih dana počeli su proljetni radovi u školskom vrtu koji su vrijedni učenici, učitelji i tehničko osoblje Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice pripremili krajem listopada prošle godine.

Školski vrt je projekt Školske zadruge „Topličnjak“, a u njemu sudjeluju svi učenici škole sa svojim razrednicima. Svakom je razredu pripala jedna uređena gredica s pločicom na kojoj je napisano ime razreda kojem gredica pripada. Također, školska zadruga ima posebnu gredicu na kojoj uzgaja začinsko bilje dok je svaki razred sa svojim razrednikom u jesen na svojoj gredici posadio zimski luk.

Školskim su vrtom toplički učenici dobili i svoju učionicu na otvorenom pa sada u okviru sata razrednog odjela svaki razred sa svojim razrednikom uređuje svoju gredicu i provodi proljetne radove u vrtu. Svoje nove biljke zaštitili su redovitim plijevljenjem korova i okopavanjem.

Proveden je i natječaj u kojem su učenici birali ime vrta, a pobjedničko ime „Vrtek“ osmislila je Veronika Dvorski, učenica 7.b razreda koja je za svoju maštovitost nagrađena knjigom.

Galerija slika