Tko će zamijeniti Tomislava Paljaka na mjestu upravitelja Zaklade Sveti Mihael? Foto: Varaždinska županija

Tko će zamijeniti Tomislava Paljaka na mjestu upravitelja Zaklade Sveti Mihael?

VV | 22.7.2021. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, koju je na inicijativu PU varaždinske osnovala Varaždinska županija, održala je danas 30. sjednicu Upravnog odbora na kojoj se raspravljalo o prijedlogu novog upravitelja, prijemu kod župana Anđelka Stričaka, koji je dao punu podršku daljnjem radu Zaklade, te su dogovorene buduće marketinške i donacijske aktivnosti.

Naime, dosadašnjem upravitelju Zaklade Tomislavu Paljaku, aktualnom državnom tajniku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, mandat ističe u rujnu pa je on iskoristio priliku te se zahvalio članovima na odličnoj suradnji ističući kako mu je bila čast obnašati ovu odgovornu funkciju te da stoji na raspolaganju za podršku svim daljnjim aktivnostima Zaklade.

Predsjednica Upravnog odbora Dubravka Biberdžić pojasnila je kako se novi upravitelj bira na prijedlog troje članova Upravnog odbora. Podsjetila je i kako je po svom djelovanju ova Zaklada, koja djeluje već osam godina, jedinstvena u Hrvatskoj te najavila buduće aktivnosti.

- Ako situacija s pandemijom ove jeseni bude povoljna, raspisat ćemo natječaj i dodijeliti sredstva za financiranje projekata i programa prevencije i to za pravne i fizičke osobe iz različitih područja kriminaliteta: opći kriminalitet, nasilje nad djecom u školama, cyber nasilje, alkohol i opijati, obiteljsko nasilje, trgovina ljudima, korupcija te prometni prekršaji i nesreće – rekla je.

Raspravljalo se i o modelima financijskog osnaživanja Zaklade kroz intenziviranje donacijskih aktivnosti, a sve kako bi se povećala sredstva raspoloživa za podršku projektima prevencije, te je predložena intenzivnija suradnja s gradovima i općinama, za što ne postoje zakonske prepreke.

Svi su izrazili nadu da će se situacija s pandemijom stabilizirati kako bi se promotivne aktivnosti Zaklade najesen mogle intenzivirati, a uz to i osigurati adekvatna podrška za nove projekte, programe, kampanje i aktivnosti.

Označeno u