Tin Jurak ponovno na čelu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Foto: HDZ Varaždinske županije

Tin Jurak ponovno na čelu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 20.11.2021. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Poštujući sve propisane epidemiološke mjere, Županijsko izborno povjerenstvo Mladeži HDZ-a Varaždinske županije je u petak, 19. studenoga, provelo izbore za predsjednika Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, članice i članove Županijskog i Nadzornog odbora te za izaslanike na Izborni sabor Mladeži HDZ-a.

Za predsjednika Mladeži HDZ-a Varaždinske županije izabran je najmlađi županijski vijećnik i dosadašnji predsjednik Tin Jurak. Izabrano je i 26 članova Županijskog odbora, 5 članova Nadzornog odbora i 8 izaslanika na Izborni sabor Mladeži HDZ-a, koji će se održati 12. prosinca.

Jurak je zahvalio svim članicama i članovima Mladeži HDZ-a koji su izašli na izbore i ukazali mu povjerenje, a zahvalio je i članicama i članovima dosadašnjeg Županijskog i Nadzornog odbora na suradnji.

– Smatram da smo u ove tri godine unaprijedili način na koji Mladež HDZ-a djeluje, a najvažnije je da je Mladež HDZ-a postala nositelj politika za mlade na političkoj sceni. Uz aktivnosti Mladeži HDZ-a poput humanitarnih akcija, organizacija tribina, panel-rasprava, edukacija za članice i članove, u prethodne tri godine našeg mandata prošli smo kroz sve nacionalne i lokalne izbore, a sretni smo što je upravo za našeg mandata po prvi puta ostvaren rezultat veći od 30 % glasova na parlamentarnim izborima te što je za našeg mandata po prvi puta neposredno izabran HDZ-ov župan – predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije gospodin Anđelko Stričak, kojem posebno zahvaljujem na suradnji. Upravo nas on svakodnevno uključuje u proces donošenja odluka na svim razinama i daje nam priliku da budemo kreatori politika za mlade – istaknuo je Jurak.

Kako su priopćili iz stranke, Mladež HDZ-a Varaždinske županije može se pohvaliti i time što se u posljednje dvije godine upisalo preko 200 novih članica i članova, odnosno svaki treći dan, jedan novi član!

– Možemo se pohvaliti i nagradom za najbolju županijsku organizaciju Mladeži HDZ-a u Republici Hrvatskoj koju su nam uručili predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković i nacionalni predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš. U narednom razdoblju ćemo i dalje jasno artikulirati svoje stavove oko svih relevantnih tema za mlade, a i dalje ćemo, kao najveća organizacija mladih u Varaždinskoj županiji, aktivno raditi na prepoznavanju problema i potreba naše generacije, za koje ćemo nuditi ostvariva rješenja. Uložit ćemo i dodatni napor u osnaživanje članstva, a to ćemo postići različitim edukacijama, programima Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, stažiranjima u institucijama Europske unije i slično. Za kraj pozivam sve članice i članove da se aktivno uključe u zajedničke aktivnosti, jer zajedno smo jači! – pozvao je predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci