SVJETSKI DAN UČITELJA "Ponosan sam što su učiteljice iz produženog dobile ugovore na neodređeno!" Foto: Ilustracija

SVJETSKI DAN UČITELJA "Ponosan sam što su učiteljice iz produženog dobile ugovore na neodređeno!"

VV | 5.10.2021. u 14:57h | Objavljeno u Društvo

Danas je Svjetski dan učitelja. Tim povodom varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj održao je prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola Grada Varaždina te Dječjeg vrtića Varaždin koji su otišli u mirovinu u protekloj školskoj godini, kao i nastavnike iz varaždinskih škola koji je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja za izvrsnost i postignuća koja su ostvarivali proteklih godinu dana u radu s učenicima, poboljšanju odgojno-obrazovnog sustava i sudjelovanja u EU projektima. Od čak 511 nagrađenih nastavnika iz cijele Hrvatske, nagradu Ministarstva u iznosu od 10.000 kuna bruto ove je godine dobilo čak 35 nastavnika iz Varaždina i Varaždinske županije!

- Posebno sam senzibiliziran prema učiteljima i učiteljicama jer moji otac i majka su bili učitelji, tako da mi je posebno zadovoljstvo što vas danas, na Svjetski dan učitelja mogu primiti - rekao je nagrađenim nastavnicima te umirovljenim učiteljima i odgojiteljima varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Iako je njihov rad proteklih godinu dana bio otežan zbog koronavirusa, varaždinski gradonačelnik vjeruje kako će njihov trud biti vidljiv u brojnim generacijama koje su odgajali. Najavio je daljnju podršku nastavnicima i školama.
- Grad Varaždin se poprilično trudi kako bi naši nastavnici i ostalo osoblje zaposleno u školama, kao i učenici imali dobre uvjete za rad. Ono na što smo posebno ponosni je to što su učitelji iz produženog boravka dobili konačno ugovore na neodređeno vrijeme. Kontinuirano ulažemo u obnove škola, ulažemo u materijale, ali ono što moramo još više je ulagati u ljude. Time što smo napokon učiteljicama iz produženog boravka dali ugovore na neodređeno je dobar početni korak i vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti i dalje - rekao je Bosilj.

U ime nagrađenih nastavnika zahvalio se ravnatelj VI. OŠ Varaždin Mario Stančić.

- Na današnji dan, Svjetski dan učitelja, itekako treba cijeniti sve učitelje, a Grad Varaždin to čini i pokazao je to nebrojeno puno puta. Mogao bih reći već nas tradicionalno okuplja svake godine - rekao je Stančić, a Nevenka Herceg, odgojiteljica Dječjeg vrtića Varaždin ističe kako je ponosna što je radila s djecom.

- Radila sam u Dječjem vrtiću Varaždin 45 godina i 11 mjeseci. Prekrasno mi je bilo raditi i ponosna sam što sam radila u vrtiću i što sam dio svog života provela s djecom, s kojom sam učila, prolazila raznorazne nestašluke i igre. U mirovini sam mjesec dana, ali još uvijek gledam u kojem kutu ću naići na dječji osmijeh. Toliko se vežeš uz djecu i pitam se hoću li moći sada, kada sam u mirovini, provesti bez njih - rekla je Herceg.

 

 

Označeno u