Sveučilište Sjever i HAMAG BICRO sklopili Sporazum o suradnji

VV | 3.2.2022. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO potpisan je u srijedu, 2. veljače 2022. godine, na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin. Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Na potpisivanju su nazočili i doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, ujedno i inicijator uspostave ove značajne suradnje, mr.sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, te Linda Kasalo- Malić, ravnateljica Sektora za vrednovanje i ugovaranje projekata.

- Cilj potpisivanja ovog sporazuma jest jačanje ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, posebice u području gospodarstva i na području znanstveno-istraživačkih projekata od zajedničkog interesa sa svrhom međusobne podrške i koordinacije - istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković.

Sjever_i_Hamag_Bicro_1.jpg

Nakon sklapanja formalne suradnje predstavnici HAMAG BICRO-a, a nakon njih i saborski zastupnik mr.sc. Marko Pavić, održali su predavanja i prezentaciju o mogućnostima financiranja projekata u novom programsku razdoblju, s naglaskom na mogućnosti za Sveučilište Sjever u prijavi i sudjelovanju na projektima, a posebno su predstavljeni pozivi iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Prezentaciji i predavanju su nazočili prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, prof.dr.sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, prof.dr.sc. Anica Hunjet prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv.prof.dr.sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof.dr.sc. Goran Kozina prorektor za financije i opće poslovanje te svi pročelnici odjela i odsjeka studijskih centara Sveučilišta Sjever.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci