Sve o upisima u prve razrede srednjih škola na jednom mjestu - u prilogu Varaždinskih vijesti! Foto: Ilustracija

Sve o upisima u prve razrede srednjih škola na jednom mjestu - u prilogu Varaždinskih vijesti!

VV | 7.6.2021. u 18:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenike osmih razreda osnovnih škola već trese upisna groznica. Prijave učenika u prvi razred srednjih škola već su počele, a traju sve do 7. srpnja, dok će objava rezultata u ljetnom krugu upisnog roka biti 10. srpnja, nakon čega slijedi upis učenika u prve razrede srednjih škola, dok će broj slobodnih mjesta za jesenski rok škole objaviti 15. srpnja.

U Varaždinskoj županiji ove godine osme razrede osnovnih škola završava 1713 učenika, a u prvim razredima ukupno je mjesta za 2106 učenika.

- Strukturom razrednih odjela i broja učenika prvih razreda srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. za srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija, Grad Varaždin (COO Tomislav Špoljar) te RH (COO Odgojni dom Ivanec) odobreno je 1973 upisnih mjesta u 98 razrednih odjela.U školama kojima je osnivač vjerska zajednica (SŠ u Maruševcu s pravom javnosti) strukturom je planirano 68 upisnih mjesta u tri razredna odjela, a u privatne srednje škole na području Varaždinske županije strukturom upisa odobrena su 65 upisna mjesta u četiri razredna odjeljenja - doznajemo u Varaždinskoj županiji iz koje poručuju da nema ukidanja postojećih obrazovnih programa u školama u odnosu na prošlu godinu.

- Međutim, pojedine srednje škole imaju rotaciju pojedinih obrazovnih programa tako da se neki programi upisuju svake druge godine, a isto tako, planom upisa ove godine smanjene su upisne kvote za gimnazijske programe, konkretno za program opće gimnazije - kažu u Županiji.

Prošle godine uvedeni su programi staklar i mljekar, a kako doznajemo u novoj školskoj godini više neće biti mljekara.

- Nažalost, ineresa za program mljekar nije bilo usprkos promociji tog zanimanja, tako da ove godine taj program nije planiran strukturom upisa. Obrazovni program staklar provodit će se i u novoj školskoj godini, a prošle godine za staklara je upisalo šestero učenika - doznajemo u Županiji.

U Srednjoj školi Ludbreg uveden je novi program. -

Riječ je četverogodišnjem programu Tehničar za mehatroniku u sektoru Elektrotehnika i računalstvo - doznajemo u Županiji...

Koje sve programe nude srednje škole pogledajte u posebnom prilogu Varaždinca...

20302.jpg