Sve je spremno za 6. Međunarodni Srakarski fašnik, no organizatori ipak - na mukama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Sve je spremno za 6. Međunarodni Srakarski fašnik, no organizatori ipak - na mukama

IHR/Varaždinske vijesti | 5.2.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U Sračincu bi se 12. veljače trebao održati 6. Međunarodni Srakarski fašnik, objavila je Udruga maškara "Črna Sraka" na svojem Facebook profilu.

Riječ je o najvećem karnevalu sjeverozapadne Hrvatske u kojem je prije dvije godine, kada je zadnji put i održan, sudjelovalo čak 1500 maskiranih sudionika i 60 grupa koje su u Sračinec stigle iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Slovenije.

- Nakon što zadnje dvije godine fašnik nije održan zbog epidemiološke situacije i pandemiije, ove godine pripreme već naveliko traju. Od epidemiologa smo dobili suglasnost za održavanje fašnika uz ograničenje na 200 ljudi, no definitivnu odluku donijet ćemo idućeg tjedna, nakon sastanka s načelnikom Općine Sračinec u ponedjeljak - rekao je Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara "Črna Sraka".

271744806_2820350958262183_5431483351964844475_n.jpg

Zbog ograničenja i mjera Drožđek kaže kako ovogodišnji, 6. Međunarodni Srakarski fašnik, sigurno neće biti kakav je bio prije dvije godine.

- Ono što sada već sigurno mogu reći je da neće biti tradicionalnog okupljanja pred školom, odakle su kretale maskirane grupe, a u povorci zbog aktualne epidemiološke situacije neće sudjelovati djeca iz škole i vrtića, kao ni Varaždinske mažoretkinje. Svaka grupa morat će imati Covid potvrde i o tome su udruge, koje nam dolaze, već upoznate. Neće biti ni kućica, odnosno šatora s prigodnom ponudom zbog epidemiološke situacije, a provodit će se i kontrole. Mi već sada imamo na raspolaganju 10 pripadnika Civilne zaštite koje možemo angažirati - rekao je Drožđek i poručio kako će učiniti sve što se od njih traži kako bi se ova manifestacija ipak ove godine održala.