Suradnja DV "Dječji svijet" i FC Kovačić: Sportom do samopouzdanja Foto: DV Dječji svijet

Suradnja DV "Dječji svijet" i FC Kovačić: Sportom do samopouzdanja

Varaždinske vijesti | 27.11.2019. u 15:36h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić "Dječji svijet" trenutno provodi dva nova Erasmus projekta.

Projekt pod nazivom COLINC – Collaborating for inclusion (Surađujemo za inkluziju) ima za cilj provođenje niza aktivnosti i unapređivanje rada s djecom koja u bilo kom trenutku nailaze na situacije kojeim predstavljaju teškoću. Kod provođenja navedenog projekta, vrtićima veliku podršku obitelji djece te se u sam projekt uključuju članovi obitelji, svojim profesionalnim znanjima ili kroz hobije kojima se bave.

Tijekom posjeta partnera iz Portugala, Italije, Grčke i Slovenije, Fight Club Kovačić pokazao je aktivnosti koje provodi s djecom predškolske dobi, polaznicima DV „Dječji svijet“. Pri tome je uz sportske igre, razvoj motoričkih vještina posebno istaknut i rad s djecom na razvoju samopouzdanja i samopoštovanja. Svi partneri na projektu su se izuzetno pozitivno i stručno osvrnuli na značenje sporta u razvoju samopouzdanja i samopoštovanja kod djece.

- Razvijajući izrazito kvalitetnu suradnju s roditeljima djece, polaznika programa, DV „Dječji svijet“ kontinuirano, u suradnji s roditeljima, gradi i proširuje kvalitetne sadržaje i njeguje raznolike aktivnosti primjerene djeci predškolske dobi, uvijek provođene na visokoj kvalitetnoj profesionalnoj razini, kao i suvremeno opremljenim prostorima i adekvatnim rekvizitima, upravo kao što je i u suradnji s FC Kovačić - ističu iz vrtića.