Studenti FOI-ja dobili novoobnovljeni prostor za predah od predavanja i seminara Foto: FOI

Studenti FOI-ja dobili novoobnovljeni prostor za predah od predavanja i seminara

Varaždinske vijesti | 4.6.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon dugogodišnje poslovne suradnje, tvrtka Mobilisis d.o.o. iz Varaždina opremila je prostor za druženje studenata u zgradi Fakulteta organizacije i informatike u samom centru Varaždina (Pavlinska 2). Novoopremljena prostorija Info Chill Zone u potpunosti je dobila novi izgled – opremljena je novim namještajem i novom tehnologijom tvrtke Mobilisis.

Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje FOI-ja i Mobilisis-a, koja je prije svega ostvarena kroz sustav stručne prakse, ali i niz drugih aktivnosti koje za studente provode u suradnji s FOI-jevim Centrom za podršku studentima i razvoj karijera.

Tvrtka Mobilisis od 2005. godine proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka, a danas, kao jedna od najuspješnijih IT tvrtki na području Varaždina zapošljava više od 70-ero zaposlenika, od kojih je većina bivših (alumni) studenata FOI-ja. Najviše njih, svoje je prvo zaposlenje pronašlo upravo u Mobilisis-u, i to odmah po uspješno obavljenoj stručnoj praksi na posljednjoj godini diplomskog ili stručnog studija.

Naime, do sada je u spomenutoj tvrtki svoju stručnu praksu u okviru redovne nastave na FOI-ju obavilo ukupno 30-ero studenata FOI-ja, a trenutno ih stručnu praksu obavlja ukupno 8. Uz to, IT stručnjaci iz Mobilisisa tijekom svake akademske godine sudjeluju u nizu aktivnosti za studente - od stručnih predavanja, panela, debata, case study natjecanja i radionica, a sudjeluju i u brojnim projektnim aktivnostima FOI-ja, kao i najvećem karijernom događanju za studente – Tjednu karijera.

Cilj uređenja ovog zajedničkog prostora za sve studente, u kojem najčešće pronalaze odmor od predavanja i laboratorijskih vježbi, bio je poboljšanje standarda i omogućavanje boljih uvjeta u kojima borave, a isti će prostor koristiti i nastavnici, ali i djelatnici stručnih službi na Fakultetu – ističe prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa. Osim predaha od predavanja, ovaj će prostor poslužiti studentima za umrežavanje s poslodavcima, karijerne radionice, studentska natjecanja, debate i druge izvannastavne aktivnosti.

- Mobilisis i FOI nizom zajedničkih aktivnosti i projekata žele podići razinu obrazovanja studenata na najvišu razinu, a sve s ciljem da svoj karijerni put jednog dana, nakon studija, nastave u Varaždinu – istaknuo je član Uprave tvrtke Mobilisis Goran Kanižaj i zaključio da će se suradnja poslovnog i akademskog sektora nastaviti i dalje.

FOI_Info_Chill_Zona_Mobilisis_3.jpg

FOI_Info_Chill_Zona_Mobilisis_2.jpg

FOI_Info_Chill_Zona_Mobilisis_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci
 • FOI se pridružio inicijativi UN Global Compact

  Fakultet organizacije i informatike pridružio se u lipnju 2022. godine UN Global COMPACT-u - najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu i institucijsku održivost.

 • Bosilj i Marković obišli radove na uređenju Vile Oršić

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković 29. lipnja su s dekanicom Fakulteta organizacije i informatike Varaždin Ninom Begičević Ređep i prodekanicom za poslovanje i ljudske potencijale Marinom Klačmer Čalopa, obišli radove na uređenju Vile Oršić, povijesne zgrade u centru grada Varaždina koja će od jeseni biti u potpunosti obnovljena čime će se proširiti kapacitete Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

 • Studenti i zaposlenici FOI-ja postigli najbolje sportske rezultate do sada
  Sjajne sportske rezultate na najvažnijim sportskim natjecanjima osvojili su studenti, ali i zaposlenici varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Studentice i studenti u tekućoj su akademskoj godini 2021./2022.…
 • FOTO FOI, GTF i Tekstilno-tehnološki fakultet obilježavaju Svjetski dan okoliša
  Kako se izrađuje nakit od otpadaka od kože, odjeća od reciliranog materijala i kako se IT tehnologija može koristiti u poljoprivredi mogli su doznati svi koji su danas svratili u…
 • FOI: Izrada inovativne hibridne metodologije poučavanja na fakultetima
  Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) zajedno s partnerima iz Finske, Španjolske i Portugala radi na razvoju i izradi inovativne hibridne metodologije poučavanja na fakultetima kako bi unaprijedili…