Stolen Chest Adventure: U I. OŠ Varaždin nastala nova edukativna igra Foto: I. OŠ Varaždin

Stolen Chest Adventure: U I. OŠ Varaždin nastala nova edukativna igra

Varaždinske vijesti | 15.4.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon prve edukativne igre - "Angels and the Dragon", koja je oduševila sve učenike, učitelje i širu javnost, učitelji i učenici I. OŠ Varaždin izradili su svoju drugu edukativnu igru pod nazivom "Stolen Chest Adventure". Obje igre rezultat su Erasmus projekta "Igrifikacija u nastavi" te su namijenjene učenicima viših razreda.

- Dok su u prvoj igri učenici morali spasiti grad Varaždin od strašnog zmaja i na taj ga način spriječiti od požara i uništenja, igra "Stolen Chest Adventure" uzbudljivom pričom uvodi učenike u tijek događaja i budi u njima ogroman interes koji se može postići samo igrifikacijom. Iako je prva igra uspješno odigrana, strašna vještica ostvarila je svoje proročanstvo i razbacala svo blago Varaždinaca po cijeloj Republici Hrvatskoj. Zadatak naših učenika, koji preuzimaju ulogu varaždinskih purgara, je da vrate blago u Varaždin rješavajući zanimljive zadatke i zagonetke. Kroz igru učenici ponavljaju i upoznaju tradiciju i običaje koji su tipični za našu zemlju te se prisjećaju važnih znamenitosti i kulturnih događanja vezanih za pojedine krajeve. Igra je izrađena isključivo od prirodnih materijala (drvo, glina, platno žutica), te je popraćena IKT sadržajima - pojasnila je učiteljica Tea Pavičić Zajec.

Od ideje do realizacije, igra je produkt vrijednih učenika I. OŠ Varaždin te projektnog tima učitelja Tee Pavičić Zajec, Dine Zebec, Adriane Držaić, Tamare Ređep, Ružice Gregurić te koordinatorice projekta Sonje Tušek Podobnik.

Stolen_Chest_Adventure_igra_01.JPG

Stolen_Chest_Adventure_igra_02.jpg

Stolen_Chest_Adventure_igra_03.JPG

Stolen_Chest_Adventure_igra_04.JPG

Stolen_Chest_Adventure_igra_05.jpg