PLES, DRAMA I GLAZBA Što sve nudi HNK Varaždin ovog tjedna?

VV | 24.11.2021. u 16:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U četvrtak, 25. studenog na Velikoj sceni HNK u Varaždinu gostuje Plesna mreža Hrvatske s predstavom SKUPA Petre Hraščanec.

Projekt Skupa predstavlja šest mladih plesačica koje svojom tjelesnom praksom traže načine bivanja zajedno na sceni. Uzorak neke građe u dvodimenzionalnom okviru likovnog aspekta čita se s pomoću pojma oblika, dok u ovom radu uzorak plesne građe smještamo u funkciju. Ta funkcija ujedno je i tema – biti zajedno – te postaje način kretanja. Oblik i funkcija skupa su. Prostor trebamo skupa. U sekundi smo skupa. SKUPA smo i kad smo SAMO.

Predstava počinje u 19,30 sati, a ulaznice po cijeni od 20 kn u prodaji su na blagajni Kazališta.

Više o predstavi: https://zagrebackiplesnicentar.hr/predstava/skupa/

U petak, 26. studenog s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni možete pogledati predstavu ENIGMATSKE VARIJACIJE É. E. Schmitta u režiji Helene Petković. Igraju: Stojan Matavulj i Karlo Mrkša. O sadržaju predstave ne bi se smjelo reći baš mnogo, ništa više od onoga što bi pisalo u općenitoj napomeni na stražnjoj korici dobrog trilera: susret dvojice muškaraca na zabačenom otoku blizu Sjevernog pola rezultira neočekivanim obratima. Stojan Matavulj je na nedavno održanom Festivalu glumca ZAPLET u Banjoj Luci odlukom žirija proglašen najboljim glumcem Festivala za ulogu Abela Znorka u ovoj predstavi. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Više: https://www.hnkvz.hr/predstave/enigmatske-varijacije/

U nedjelju, 28. studenog s početkom u 19,30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani možete uživati u prekrasnoj glazbi koju izvode Tamara Jurkić Sviben na klaviru i Hrvoje Pintarić na rogu. Organizator koncerta je HNK u Varaždinu uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Koncertnog ureda Varaždin.

Besplatne ulaznice možete rezervirati i preuzeti na blagajni Kazališta, a program se nalazi ovdje: https://www.hnkvz.hr/koncert-tamara-jurkic-sviben-klavir-i-hrvoje-pintaric-hornist/

Kontakt blagajne: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napomena: prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske HNK u Varaždinu od utorka, 16.11.2021. provodi nove epidemiološke mjere provjerom COVID potvrda ili negativnih testova na COVID-19 za sve posjetitelje HNK u Varaždinu.

Označeno u