Što se priprema u muzejima Varaždinske županije za ovogodišnju 15. Noć muzeja? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što se priprema u muzejima Varaždinske županije za ovogodišnju 15. Noć muzeja?

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2020. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

I ove godine 31. siječnja održat će se 15. Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Ovogodišnju, jubilarnu Noć muzeja važno je povezati s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.
Na području Varaždinske županije, svoja će vrata na Noći muzeja otvoriti njih šest.
- Posjetite Stari grad, Palaču Herzer i Palaču Sermage i razgledajte postavu Gradskog muzeja Varaždin. Uputite se i u Muzej hrvatskog vatrogastva i otkrijte „Što ostaje kad intervencija završi?“ i s kojim se opasnostima vatrogasci svakodnevno sreću, dok u Zavičajnom muzeju Varaždinskih Toplica nemojte propustiti priliku za razgled stalne postave arheološkog lokaliteta Aquae Iasae, kao i izložbe u Galeriji „Toplisa“. Želite li naučiti kako se izrađuje lepoglavska čipka, licitari i tradicijske drvene igračke Hrvatskoj Zagorja, Dom Kulture (TKIC) u Lepoglavi neka bude noćno odredište za vas, a nije li vas to dovoljno zainteresiralo, uputite se u Muzej planinarstva Ivanec ili pak uvijek očaravajući Dvor Trakošćan - poručuju iz Turističke zajednice Varaždinske županije.

Označeno u