Skupština povodom prve obljetnice rada: Klub mladih Ivanec najavljuje sadržajnu 2020. godinu Foto: B. Težak

Skupština povodom prve obljetnice rada: Klub mladih Ivanec najavljuje sadržajnu 2020. godinu

Varaždinske vijesti | 29.1.2020. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

U povodu prvih uspješnih godinu dana rada, u subotu, 25. siječnja, u srednjoškolskom amfiteatru održana je svečana Skupština Kluba mladih Ivanec. Uz članove udruge, skupštini su nazočili i predstavnici Grada Ivanca, Savjeta mladih, udruga te sponzora i donatora koji su od prvog trenutka pomagali rad kluba i time pridonijeli njegovu uspješnom radu.

Sve okupljene pozdravila je predsjednica Kluba mladih Antonia Peček te ih u nastavku provela kroz cijeli niz aktivnosti provedenih tijekom 2019. godine.

- Prošle godine KMI je održao sedam pub quizova, u kojima je prosječno sudjelovalo 12 ekipa. U suradnji sa Srednjom školom Ivanec proveli smo i projekt Kamo dalje? te upoznali ivanečke maturante i ostale srednjoškolce s fakultetima i sa svime onime što ih očekuje u studentskom životu. Obradili smo 25 fakulteta s 50 smjerova, a u projektu je sudjelovalo 30-ak volontera – naglasila je A. Peček..

Osvrnula se i na projekt Ne diskriminiraj, toleriraj!, kojim su mlade ljude željeli osvijestiti o važnosti tolerancije i prihvaćanja različitosti u suvremenom društvu. Putem predavanja i radionica u njemu je sudjelovalo 100-ak učenika.

Nadalje, u sklopu Kliofesta – festivala povijesti, KMI je realizirao i projekt nazvan Kukuljevićev grad te u njega uključio 40-ak učenika. U sklopu Ljeta u Ivancu organizirao je cijeli niz aktivnosti – gemišt pong, turnire u beli, odbojci i aliasu, nekoliko koncerata u sklopu manifestacije Acoustic Night te edukativnu akciju Objektivom po gradu. U suradnji s lepoglavskim NUM-om proveli su projekt Zajedno smo jači, a ono na što su u Klubu posebno ponosni jest organizacija X-music festivala 2019., kome se odazvalo između 500 i 600 mladih.

Slične aktivnosti i projekte KMI će provesti i ove godine, ali će ih, temeljem iskustava iz prošle godine, nastojati podići na višu organizacijsku razinu.

Posebne zahvale za doprinos radu KMI-a uručene su Nevenu Galiću, Emilu Kukecu i Marku Friščiću, a javne zahvale upućene su i brojnim sponzorima i donatorima, uključujući i Grad Ivanec. Počasnim članovima KMI-a proglašeni su Mirjana Harjač (Izletište i skijalište Jarki) i Miljenko Gotal (Gost&Ona).

Čestitke na radu udruzi je uputio gradonačelnik Milorad Batinić. Osvrćući se na programe provedene u prošloj godini, posebne pohvale udruzi uputio je na projektu Kamo dalje? te istaknuo pragmatičnu vrijednost pomoći i potpore koje su studenti, donedavno i sami srednjoškolci, uputili učenicima Srednje škole Ivanec.

Slijedom dobre suradnje Grada i Kluba mladih tijekom 2019. godine, potvrdio je da će gradska uprava i ove godine na svaki način – logistički, materijalno, financijski – pomagati aktivnosti udruge. Izrazio je i zadovoljstvo što se ove godine planira završiti uređenje bivšeg Retra, čije će prostore Grad dati na korištenje Klubu mladih pa će mlada generacija prvi put na raspolaganje dobiti kvalitetne prostore u kojima će moći kreirati i provoditi društvene aktivnosti.

Nakon svečanog dijela, mladi i njihovi gosti druženje su nastavili neformalnim druženjem u holu Srednje škole.

skupstina_mladih7-250120.jpg

skupstina_mladih2-250120.jpg

skupstina_mladih-250120.jpg

kviz4-udruga_mladih-220319.jpg