Šest učenika Medicinske škole Varaždin na međunarodnoj smotri u Termama Tuhelj

V.V. | 19.2.2018. u 09:05h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola Varaždin tradicionalno je sudjelovala na 11. Smotri Dani E-medica 2018. od 8. do 11. veljače u Termama Tuhelj.

Na smotri međunarodnog karaktera sudjelovalo je 275 sudionika (171 učenik i 104 nastavnika) iz različitih zdravstvenih i nezdravstvenih škola, a predstavljeno je ukupno 27 suradničkih projekata. Ove godine Medicinsku školu Varaždin predstavljalo je šest učenika s profesoricom Natašom Vuković i nastavnicom Ivom Delonga Habek koje su pomagale učenicima u dva projekta.

Temom „Alge“ i njihovom ulogom u održavanju zdravog života ljudi, bavili su se učenici Martin Petrić, Mateja Hranić i Tea Vujnovac pod vodstvom mentorice Nataše Vuković. Oni su analizirali svojstva i posebnosti ovih biljaka te ukazali na njihovu blagodat i prednosti u odnosu na druge biljke. S druge strane, ekipa nastavnice Ive Delonge Habek, koja se sastojala od učenica Stele Pevec, Lorene Mudri i Blaženke Grgurić, bavila se mjerenjem indeksa tjelesne mase učenica Medicinske škole.

Svaki od navedenih projekata odvijao se u suradnji s nekom od ostalih škola članica pa je tako ostvarena suradnja s Medicinskom školom Zadar, Medicinskom školom Šibenik, Mlinarskom školom iz Zagreba i Medicinskom školom iz Sremske Mitrovice. Svaka se škola predstavila sa svojim posebnostima i zanimljivim temama iz područja zdravstva, zdravstvene etike ili povijesti medicine tako da novih spoznaja i mnogobrojnih prijateljstava nije nedostajalo te su dati i poticaji za buduću suradnju škola.

indeksiraj