Sedmi odjel održao predavanje "Cloud computing on AWS" u Tehnološkom parku Foto: Martin Novosel

Sedmi odjel održao predavanje "Cloud computing on AWS" u Tehnološkom parku

vv | 9.2.2024. u 14:17h | Objavljeno u Društvo

Tvrtka Sedmi odjel, vodeći regionalni Amazon Web Services (AWS) partner, u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, održala je radionicu pod nazivom "Cloud Computing on AWS".  Program radionice obuhvaćao je širok spektar tema, od općih informacija o cloud tehnologiji, preko detalja o računalnim resursima, pohrani podataka, mrežnim rješenjima na AWS-u, pa sve do AWS Well-Architected Frameworka, koji predstavlja smjernice za optimalno korištenje AWS usluga.

- Ugostili smo tvrtku Sedmi odjel da malo predstavi temu o cloud servisima. Ovo je jedno uvodno predavanje s kojim se nadamo da ćemo dalje nastaviti razvijati priču AWS-a (Amazon Web Service) u Varaždinu i okolici - istaknuo je Vedran Bubalo, direktor Tehnološkog parka Varaždin.

- Mi smo jedan od najvećih Amazonovih partnera u Europi te regiji. Došli smo napraviti jednu prezentaciju da malo demistificiramo taj AWS i educirali ljude što je to, kao i cloud computing uopćenito - istaknuo je Davor Lukić iz tvrtke Sedmi odjel.

- Moje polje je pohrana i "architecture framework", znači koje su sve vrste pohrane dostupne na AWS-u, koje su njihove mogućnosti za hibridni centar i generalno što sve AWS može ponuditi - istakla je Daniela Alpeza iz tvrtke Sedmi odjel.

- Praktična primjena AWS-a je to da ako ste startup možete brzo podingnuti svoju infrastrukturu i početi raditi posao - istaknuo je Tomislav Herceg iz Sedmog odjela.

Galerija slika