Sadržajni blagdani KUD-a "Ježek" Beretinec: Svečano i radno ušli u jubilarnu godinu Foto: KUD Ježek Beretinec

Sadržajni blagdani KUD-a "Ježek" Beretinec: Svečano i radno ušli u jubilarnu godinu

Varaždinske vijesti | 9.1.2020. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

KUD "Ježek" Beretinec protekle je blagdanske dane obilježio nizom aktivnosti.

Uz podršku Općine Beretinec i Udruge vinogradara i voćara Viv-Ber, četiri su subote tijekom prosinca organizirali paljenje svjetla na adventskom vijencu ispred općinske zgrade u Beretincu, uz blagoslov župnika župe Sv. Ilija Izidora Fereka, odnosno đakona Filipa Jakupeca, te prigodan program folkloraša. Okitili su i božićnu jelku, a posljednje subote, u društvu članova župnog zbora župe Sv. Ilija, članovi folklorne i tamburaške sekcije upriličili su žive jaslice.

Već tradicionalno, posjetitelji su na štandu mogli kupiti kolače, fritule i kuhano vino, a posljednje subote dijelile su se i pržene ribice. Nije se zaboravilo ni na potrebite pa su članovi KUD-a prikupili 20-ak kilograma namirnica koje su uoči Božića predali volonterima socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna" u Varaždinu.

U blagdanskom duhu folkloraši su ostali i nakon Božića te su 29. prosinca održali svoj godišnji koncert u Društvenom domu u Poljani Biškupečkoj, u suradnji s tamošnjim mjesnim odborom. Na koncertu su nastupile sve sekcije KUD-a (tamburaška, škola tambure, velika i mala plesna sekcija), predstavivši dobar dio folklorne baštine kontinentalne Hrvatske, a pridružili su im se i gosti: tamburaši KUD-a Općine Petrijanec i KUD-a "Klaruš" iz Maruševca, kojima se u izvedbi pjesme "Stiha, stiha" pridružila vokalna solistica Lara Vuković, te ženski vokalni sastav "Erato" iz KUD-a Općine Petrijanec s popularnim božićnim pjesmama. U programu koji je trajao 90-ak minuta uživalo je dvjestotinjak gledatelja.

Bila je to završnica godine koja je obilovala nastupima (bilo ih je više od 30) i aktivnostima diljem cijele Hrvatske i izvan njenih granica, budući da je u srpnju KUD Ježek gostovao na međunarodnom festivalu folklora u Sarajevu u BiH. Ujedno je to bio i uvod u jubilarnu, 10. godinu djelovanja KUD-a, za koju se planira još bogatiji i sadržajniji program, na zadovoljstvo mještana općine Beretinec i šire okolice.

kud_jezek_beretinec_advent_2019__1_.JPG

kud_jezek_beretinec_advent_2019__2_.JPG

kud_jezek_beretinec_advent_2019__3_.JPG

kud_jezek_beretinec_advent_2019__4_.JPG

Označeno u