FOTO Sada je i službeno: počeo je Advent u Varaždinu! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Sada je i službeno: počeo je Advent u Varaždinu!

VV | 26.11.2022. u 20:06h | Objavljeno u Društvo

Otvorenjem Ledene čarolije i paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu ispred katedrale, koju je upalio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, i službeno je večeras počeo Advent u Varaždinu.

- U vrijeme Adventa uvijek se među svima nama osjeća neka drugačija, posebna atmosfera, zajedništva, solidarnosti, odgovornosti, brige za druge. Božić je najveći kršćanski blagdan, ali duh Božića upućuje sve nas da budemo bolji jedni prema drugima, da damo svoj doprinos i djelujemo u korist društva kao cjeline. Svojim djelima pokazujemo i odražavamo ono što jesmo. Želim svim našim sugrađanima da uživaju u ovo adventsko vrijeme, da posjete Advent sa svojim obiteljima i dragim ljudima - rekao je Bosilj.

Advent, koji se održava pod sloganom "Toplina zime“, traje sve do 5. siječnja 2023. godine. U prigodno ukrašenom središtu grada, na osam lokacija, bit će održano 110 programa, a po prvi puta održat će se program i uz rijeku Dravu. Pored raznovrsnih programa, posjetitelji mogu uživati i u dosad najraznovrsnijoj gastro ponudi na glavnom gradskom trgu – Korzu te Trgu Miljenka Stančića, na kojem je novost Snježni paviljon te će se moći i kupiti prigodni božićni ukrasi i suveniri, na Trgu slobode i Franjevačkom trgu.

Kako je u gradu, fotografijama je zabilježio Krešimir Đurić.

Označeno u