Rode u Petrinji gdje su 1991. obilježili svoja prva borbena djelovanja

VV | 23.5.2022. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

- Na poziv prijatelja iz Udruge hrvatskih branitelja Petrinja povodom obilježavanja dana Državnosti Republike Hrvatske 1990. – 2022., ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda zajedno s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, u subotu 21. svibnja sudjelovali su na prigodnoj svečanosti u Petrinji.

Udruga hrvatskih branitelja Petrinja, iskoristila je priliku kako bi se ujedno i zahvalila svim prisutnim udrugama, na pruženoj pomoći nakon razornog potresa u Petrinji.

Povodom narečene svečanosti, svi okupljeni položili su vijence i upalili svijeće kod PP Petrinja te kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku i u Peckom. Prigodna molitva na sva tri mjesta predvođena je od strane don Ive Borića, kapelana Policijske kapelanije Svetog Kvirina Sisačkog.

- Za Rode su Petrinja i okolna sela poput Dragutinca i Kraljevčana od velikog značaja s obzirom da su upravo tamo 1991. godine obilježili svoja prva borbena djelovanja tijekom Domovinskog rata. Danas, 32 godine nakon, Rode su došle kako bi se zajedno s kolegama iz Petrinje podsjetili tih dana te zajednički obilježili Dan državnosti i poklonili se poginulim hrvatskim braniteljima - izvijestili su varaždinskih Roda.

Označeno u
Galerija slika