Ritam misli: Na kavu s Vrazom u subotu 5. veljače na bedemima Starog grada

Varaždinske vijesti | 5.2.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli u svom opširnom umjetničkom djelovanju, kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni, 2021. godine u svoj je rad uvrstila još jedan projekt pod nazivom ''Na kavu s pjesnikom", vezan uz obilježavanje Slovenskog dana kulture koji se tradicionalno obilježava 8. veljače, na dan smrti književnika Franca Prešerna.

Članovi udruge Ritam misli tako su 8. veljače prošle godine održali prvi program ''Na kavu s Prešernom'' - u Ulici Franca Prešerna u Varaždinu održan je kratki pjesničko-glazbeni program s naglaskom na poeziju Franca Prešerna.

A ove će se godine, u subotu 5. veljače, s početkom u 12 sati održati poetsko-glazbeni program ''Na kavu s Vrazom'' na bedemima Starog grada, s pogledom na Ulicu Stanka Vraza. Pjesnici i ljubitelji pjesničke riječi otići će na kavu s Vrazom i na taj će se način apostrofirati Vrazova poezija. U programu će, uz članove Ritma misli, nastupiti i gosti: pjesnici i glazbenici iz Slovenije te pjesnici iz Samobora, koji će nas ukratko upoznati s već tradicionalnim festivalom, ''Vrazova Ljubica'', koji se održava svake godine u Samoboru. O Stanku Vrazu i njegovom liku, kako u slovenskoj, tako i u hrvatskoj književnosti, govorit će i gosti iz Knjižnice Franca Ksavra Meška, Ormož.

- Podijeliti stihove pjesničkih bardova prošlog vremena je svakako produbljivanje međunarodne povezanosti i rušenje svih granica. Poezija je medij preko kojeg autori ispisuju povijest svog vremena i daju, često, jasne smjernice, kuda i kako se čovječanstvo kreće. Pridržavajući se svih epidemioloških mjera, radujemo se ovom događaju i s radošću vas pozivamo na program. Ponesite maske i držite propisanu distancu. Program je na otvorenom i bit će dovoljno mjesta za sve ljubitelje poetske riječi – kažu organizatori, Ljubica Ribić i Milan Novak iz Udruge Ritam misli.