Rastemo, plešemo i učimo uz Kliker festival!: Na redu su radionice, ali i programi za publiku s dudama Foto: Krešimir Đurić

Rastemo, plešemo i učimo uz Kliker festival!: Na redu su radionice, ali i programi za publiku s dudama

VV | 8.10.2021. u 08:51h | Objavljeno u Društvo

Na pola smo puta ovogodišnjeg Kliker festivala, a već smo plesali, posjetili zemlju snova, sanjarili, proučavali stvari (i one nas), učili o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju, ali i saznali što se to zapravo događa noću, kada navodno - barem kako mama i tata tvrde - sve čvrsto spava.

Naime, nakon svečanog otvorenja uz Plesni studio Vindi, na daskama varaždinskog HNK održale su se predstave „Zemlja snova“, „Stvari stvaraju“ i „Noću“ te hrvatska premijera nove interaktivne plesne predstave Umjetničke organizacije VRUM „Od Muhe do slona“, koja je male gledatelje odvela u svijet slobode, dimenzija i perspektiva o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.

Kliker zaista jest festival s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta, što dokazuje i činjenica da su zbog povećane potražnje umjesto jedne, održane dvije izvedbe predstave „Od muhe do slona“, a u petak su na rasporedu i dvije izvedbe predstave „Beskrilci u oblacima“.

Program festivala se nastavlja uz prezentaciju KLIK kluba, platforme za komunikaciju, umrežavanje i suradnju izvedbeno-scenskih umjetnika, institucija, organizatora i pedagoga, ali i dvije zaista zanimljive radionice. VRUM nam donosi plesni improvizacijski susret „No Work & Just Play - Playshop“, dok će nas Łukasz Czapski u sklopu radionice
„Flow like water“ naučiti sve o pokretima i kako se usredotočiti na njihovo ujednačeno i fluidno izvođenje bez nepotrebne napetosti.

Posebna poslastica sprema se za publiku s dudama koje, zajedno s njihovim odraslima, varaždinski pijanist Danijel Oto poziva na koncert probrane klasične glazbe u petak, dok će u subotu bebe do 18 mjeseci imati priliku uživati u imerzivnoj predstavi „Ninabu“. Ulaznice za oba programa za bebe dostupne su na blagajni HNK Varaždin.

Kliker službeno završava u subotu, 09. listopada, uz elektro-bajku za sve generacije u izvedbi glazbeno-zaljubljenog para „Cura i dečko“ te Open Mic karaoke večer u centru P4.

Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske,
Zaklade "Kultura nova" i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb.

Sve posjetitelje i sudionike podsjećamo na smjernice i preporuke koje su na snazi i koje će se primjenjivati tijekom festivala, popratnih programa i radionica, te molimo da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri.

Program Kliker festivala je dostupan na www.klikerfestival.com

Označeno u