Psihologinja I. osnovne škole Varaždin sudjelovala na stručnom usavršavanju u Beču Foto: I. OŠ Varaždin

Psihologinja I. osnovne škole Varaždin sudjelovala na stručnom usavršavanju u Beču

Varaždinske vijesti | 27.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Djelatnici I. osnovne škole Varaždin u sklopu Erasmus+ KA1 projekta "Pokretači budućnosti" nastavljaju sa stručnim usavršavanjem iz područja obrazovanja darovitih učenika.

U razdoblju od 16. do 20. svibnja psihologinja škole, prof. Jelena Portner, usavršavala se na edukaciji pod nazivom "Gifted Student's Education" održanom u glavnom gradu Austrije, Beču.

- Edukacija je imala za cilj ukazati na važnost primjerenog načina obrazovanja darovitih učenika. Sudionici su se upoznali s osobinama darovitih učenika u svrhu prepoznavanja njihovih potreba, osobinama i teškoćama s kojima se suočavaju, metodama identifikacije i načinima podrške u obrazovanju - napominju iz škole.

Kao najvrijednije iskustva sudionici edukacije istaknuli su razmjenu iskustava i prakse različitih Europskih zemalja u obrazovanju darovitih učenika, uspostavu komunikacije i dogovore oko budućih projektnih suradnji te nova teoretska i praktična znanja.

- Održano je niz predavanja i vježbi, a stečena znanja i vještine psihologinja će prenijeti učiteljima škole te primijeniti u radu s darovitim učenicima. Osim intenzivnog stručnog rada u učionici sudionici su imali priliku upoznati se s kulturološkim osobitostima Beča i uživati u multikulturalnosti prijestolnice kulture i umjetnosti - dodali su iz škole.