Prvi roman "Superprijatelji i zmajev labirint" gimnazijalke Teodora Hublin oduševio! Foto: Ilustracija

Prvi roman "Superprijatelji i zmajev labirint" gimnazijalke Teodora Hublin oduševio!

Julijana Marčec | 6.12.2021. u 17:38h | Objavljeno u Društvo

U gradskoj knjižnici i čitaonici “Metel Ožegović” prošlog je petka, 3. prosinca, predstavljena prva knjiga Teodore Hublin, učenice 3. razreda Prve gimnazije Varaždin. Riječ je o zanimljivom romanu za mlade “Superprijatelji i zmajev labirint” koji je ova gimnazijalka pisala nekoliko godina.

Svoj roman mlada autorica je poslala na natječaj “Mladi Krleža” na kojem ju je organizator, ujedno i nakladnik prepoznao kao ozbiljnog autora i dodijelio joj posebno priznanje. Nakon toga, istaknuto je na predstavljanju, autorica i urednik izdanja brzo su se dogovorili kako i što će prirediti za objavu.

- Pred nama je jedna vrlo interesantna knjiga, ujedno i prva koja opisuje ovaj vrli novi svijet, ali iz rakursa djeteta - rekao je Robertino Bartolec, dodavši kako je u knjizi odlično opisano ovo vrijeme epidemiološke distance, od nastave putem zooma do prisutnosti digitalnih tehnologija u svim dijelovima našeg života. Bartolec smatra da Teodora u svojoj knjizi na vrlo zanimljiv način govori o tome koliko te digitalne tehnologije imaju pozitivan ili negativan utjecaj na mlade ljude te da trenutno u Hrvatskoj nema bolje knjige za mladež na tu temu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u