Proslavite rockersku Novu godinu u petak na Sceni Rogoz

Varaždinske vijesti | 4.1.2024. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Na Sceni Rogoz u petak 5. siječnja proslavit će se "Rockerska Nova godina", a nastupit će Touch Down, Crna Kronika, Kranks i Electric Odyssey.

Program počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Touch Down

Skupinu čine iskusni koprivnički glazbenici koji njeguju eksperimentalni urbani blues-rock izričaj. Grupa će nastupiti u sastavu: Zdravko Capek Capa-bas, Darko Potočnik Snoopy-bubanj, Darko Budna Butch-gitara/vokal, Tihomir Bartolić Tićo-gitara i Mihael Kivač-klavijature.

Rockerska_Nova_godina_Scena_Rogoz_Varazdin_program_02012024_1.jpg

Crna Kronika

Povratkom 2018. na varaždinsku i hrvatsku rock scenu, Crna Kronika se upustila u novu glazbenu avanturu, radi na novom materijalu, isključivo autorskom, te "niže" live nastupe na mnogim velikim i malim pozornicama diljem Hrvatske.

Prvi album pod nazivom "Drž’te glavu iznad vode" realiziran je u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj, a mnogi singlovi s albuma mjesecima su "harali" top listama po cijeloj regiji bivše zajedničke države.

Band u sastavu – Ignac Klarić (vokal), Robert Kontrec (bas), Nenad Resnik (gitara), Neven Resnik (klavijature) i Damir Kovačić (bubnjevi) trenutno radi na drugom albumu s varaždinskim producentskim snagama, a izdanje se očekuje početkom 2024. godine.

Rockerska_Nova_godina_Scena_Rogoz_Varazdin_program_02012024_2.jpg

Kranks

Kranks je oformljen u Varaždinu 2020. godine sa željom, kako su istaknuli članovi benda, da sami sviraju glazbu koju su željeli slušati, a unatoč bespućima interneta nigdje je nisu mogli pronaći.

Kranks su tenor saxofon, truba/horna, 2 bas gitare i bubnjevi (uz zborno pjevanje članova benda). Bend čine Dubravko Dvorski, Alan Dilger Pintarić, Filip Josipović Šmit, Tomislav Pintarić i Bojan Deban.

Kranks su jungle punk, DIY, 45 minuta pozitivne energije, veselja i jedinstvenog muzičkog izričaja.

"Stani! Stoj! Pogledaj me dobro. Stani! Stoj! Sasvim sam normalan!".

Rockerska_Nova_godina_Scena_Rogoz_Varazdin_program_02012024_3.jpg

Electric Odyssey

The Electric Odyssey je alternativni rock band iz Varaždina koji je osnovan krajem 2022. godine. Projekt je nastao iz zajedničke težnje članova prema istom žanrovskom stilu i ljubavi prema orkestralnoj, alternativnoj, jazz, blues, te rock glazbi.

Inspirirani rock klasicima i klasičnim skladbama, Benjamin Novosel i Patrik Lovrek u prosincu 2022. godine izdaju single "The Dawning" koji biva iznimno dobro prihvaćen te započinju rad na albumu "Stranded".

Nedugo nakon toga im se pridružuje ostatak banda: Goran Parabić i Denis Hižman na gitarama, Lana Bubaš na klavijaturama, Lucija Povijač na flauti te Borna Barić i Ivan Valjak na bubnjevima.

Rockerska_Nova_godina_Scena_Rogoz_Varazdin_program_02012024_4.jpg

Rockerska_Nova_godina_Scena_Rogoz_Varazdin_program_02012024_5.jpg